Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomaže kanader

Požar na Braču: Vatrogasci pumpama brane kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do sada je na tom požarištu izgorjelo 80 hektara niskog raslinja i česmine.

Požar koji je u četvrtak buknuo na nepristupačnom terenu u uvali Konjska-Zli dol na otoku Braču, proširio se i vatrogasci pumpama brane kuće, a jutros im je u pomoć stigao kanader, doznaje se u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP).

Pročitajte i ovo Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..." Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..."

Gromovima je tijekom jučerašnjeg nevremena na području Splitsko-dalatinske županije izazvano 12 požara, najviše na Braču, a do sada je izgorjelo više od 120 hektara borove šume, makije, niskog raslinja i trave. Većinu su vatrogasci ugasili ili stavili pod nadzor.

BORBE S POŽARIMA I DALJE TRAJU Ponikve su spašene, više nije ugrožena niti jedna kuća, vatra krenula prema brdu

Onaj u uvali Krušćica nedaleko od samostana Blaca vatrogasci su ugasili na samom početku, a brzom intervencijom ugašeni su i požari koji su buknuli na nekoliko mjesta u Nerežišćima i Postirama.

Hektar borove šume izgorio je na dvije lokacije u Pučišćima i ubrzo je stavljen pod kontrolu. Pod nadzorom vatrogasaca je i požar koji je buknuo u uvali Gospojica.

Na graničnom prijelazu Podprolog kod Vrgorca izgorjelo je 2,5 hektara trave i makije. Taj je požar ugašen, kao i dva manja koja su izbila u Brelima, u Lokvama na Biokovu i Žrnovnici.

Opožareno je i 40 hektara iznad sela Ježević na vrhu Dinare u općini Vrlika. Radi se o nepristupačnom terenu za gasitelje i taj je požar još aktivan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene