Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Ivanić-Gradu potpisao je sporazum o sufinanciranju tamošnje policijske postaje, a nije propustio priliku nahvaliti svoju vladu.


Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je u Ivanić-Gradu potpisao sporazum o sufinanciranju tamošnje policijske postaje i istaknuo da planirani projekti, unatoč koronakrizi, idu predviđenom dinamikom.

Vezani članci Davor Božinović, Borovo selo Ministar upozorio: "Europske zemlje se naoružavaju, zabrinute su da bi se rat mogao proširiti" Davor Božinović, Borovo selo Božinović: ''Zasjeda i mučko ubojstvo u Borovom selu skinula je sve krinke s namjera agresora''

Na Dan grada Sporazum o sufinanciranju uređenja objekta Policijske postaje Ivanić-Grad, koja teritorijalno pripada Policijskoj upravi zagrebačkoj, potpisali su ministar Božinović i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, priopćeno je iz MUP-a.

Ministar državne imovine Mario Banožić i gradonačelnik Javor Bojan Leš potpisali su Ugovor kojim Republika Hrvatska daruje zemljišta vrijedna 357.100,00 kuna Ivanić-Gradu za izgradnju prometnice s pratećom infrastrukturom u Poduzetničkoj zoni kojim će se poboljšati prometna povezanost.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. - "Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ivanić-Grad“ i Ugovora o sufinanciranju projekta "Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ivanić-Grad“ potpisali su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten,.

Nakon potpisivanja ministar Božinović naglasio je da "premda nas je u posljednje vrijeme uhvatila kriza, nije sve stalo. "Pogotovo nije stalo ulaganje Vlade Republike Hrvatske u jedinice regionalne i lokalne samouprave. Zbog toga mi je uistinu zadovoljstvo da smo i danas vidjeli da naši planirani projekti idu predviđenom dinamikom kakva je bila i na početku godine; ili kad govorimo o ovim većim projektima možda i godinu, dvije unaprijed“, rekao je nakon potpisivanje sporazuma ministar Božinović.

"Naglasak je bio i na sigurnosti "kojoj smo u mandatu ove Vlade prišli na jedan sveobuhvatan način i dali joj onu dimenziju koju sigurnost danas mora imati u svakoj državi, a to je očuvanje radnih mjesta, očuvanje i stvaranje perspektive gospodarskog rasta, ali i ona osnovna fizička sigurnost koju mi, na ovim prostorima, dobro znamo, od Domovinskog rata do našeg heroja Rudolfa Perešina, pa kroz suočavanje sa suvremenim izazovima našoj sigurnosti, ne samo koronavirusom, nego i ilegalnim migracijama“, rekao je ministar Božinović koji se u Ivanić-Gradu ovako obratio novinarima: "Čujte, možda niste navikli, a možda ste i mlađi novinar ovako po izgledu, ali i vaši stariji kolege sigurno ne pamte vladu koja se u tako kratkom vremenu se mogla organizirati na način i pomoći jednicama lokalne i regionalne samouprave sa konkretnim projektima kao što je to slučaj sa ovom Vladom".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju