Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Božidar Kalmeta (HDZ) proglasio je pobjedu u drugom izbornom krugu za gradonačelnika Zadra nakon 94 posto obrađenih glasačkih mjesta i 57 posto osvojenih glasova te izjavio da je čovjek koji nikad nije izdao interese Zadra i ima iskustva u ovom poslu kojega će bavljati za dobrobit svih Zadrana.


'Zahvaljujem svim biračima koji su izišli na izbore, a posebno onima koji su danas i prije 15 dana dali glas HDZ-ovoj koalicijskoj listi, ja sam čovjek koji nikad nije izdao interese Zadra i imam iskustva u ovom poslu kojega ću i dalje obavljati za dobrobit svih građana grada Zadra', rekao je to nekadašnji a izvjesno i novoizabrani gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, nakon što je doznao privremene neslužbene rezultate Gradskog izbornog povjerenstva u Zadru.

Vezani članci Njemački turisti kažu da su u Hrvatskoj sigurniji nego doma Jesu li naši najbrojniji gosti već krenuli napuštati Hrvatsku? "Naravno da smo se pribojavali ovakve situacije" Slika nije dostupna Kolinda Grabar Kitarović: Lijepo je da se Zadar razvija, ali otoci su pusti

>> Zadar: Prema prvim nepotpunim rezultatima Kalmeti 57 % glasova, Biliću 40,38 %

'Građani su prepoznali opciju koja se uvijek borila i koja će se boriti za interese Zadra. Građani nikada ne griješe. Ono što oni odaberu to i valja, to je dobro jer je upravo to temelj demokracije', rekao je Kalmeta čestitajući svom stranačkom kolegi bivšem i novom zadarskom županu Zadarske županije Stipi Zriliću.

>> Veliki preokret u Osijeku: Vrkić srušio Bubala! SDP dobio i Vukovar i Split!

'Građani više ne vjeruju u demagogiju i lažne proroke. Građanima se više ne može prodavati priča nego treba raditi', rekao je Kalmeta te poručio da će dati sve od sebe da se nastavi projekt gradnje Gaženica u Zadru.

Njegov protukandidat iz SDP-ove koalicije Ivo Bilić rekao je da su njegovi politički protivnici apsolutno pobijedili ali da je ipak zadovoljan.

'Mi smo proteklih mjeseci građanima ponudili suštinske promjene na svim planovima, građani to nisu prepoznali', rekao je Bilić dodajući kako će za osam do deset mjeseci građani vidjeti o čemu je zapravo govorio kada im je poručivao da su ovom gradu potrebne promjene. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook