Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijska kriza

'Božićnica umirovljenicima dogovorena sporazumom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mogu razumijeti da smo za Vladu težak koalicijski partner s obzirom na jednu ruku koju imamo u Saboru, iako Vlada ima i težih partnera od nas, ali isplata božićnice za umirovljenike je dio koalicijskog sporazuma između HDZ-a i HSU-a, izjavio je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja.

Odgovarajući na špekulacije u medijima prema kojima je predsjednik Vlade Ivo Sanader spreman u novonastalim okolnostima odreći HSU-a kao koalicijskog partnera, Hrelja odgovara:

Pročitajte i ovo Ilustracija javlja HZMO Dobra vijest za dio umirovljenika! Ubrzo na račune sjeda i do 160 eura Ilustracija novac za dio građana Dobra vijest za dio umirovljenika: Stiže im jednokratno novčano primanje od 60 do 160 eura

'Ako je to istina, premijer se odriče umirovljenika čiji ga glasovi drže na vlasti te koji su ga doveli na vlast sada i na prijašnjim izborima'. 

>> Sindikati ne prihvaćaju zamrzavanje plaća

Predsjednik HSU smatra da isplata božićnice nema veze s aktualnom političkom situacijom, već se ona, prema koalicijskom sporazumu, treba isplatiti iz imovine Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

'Ako postoji imovina onda postoji i mogućnost dogovora oko božićnice', zaključuje Hrelja te kaže da će se odgovor na pitanje hoće li biti božićnice za umirovljenike saznati već u srijedu kada to pitanje tijekom aktualnog saborskog prijepodneva planira postaviti premijeru u Sanaderu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene