Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako smo tek ušli u studeni, božićni duh je već stigao na gradske ulice i trgovine. Kao i svake godine, božićnim lampicama među prvima se okitio Zagreb. Božićna drvca, kuglice i ukrasi već su napunili police trgovina.


Početkom studenog, Božić je stigao na police trgovačkih centara i gradske ulice. Zagrebačke ulice već su tradicionalno među prvima odjenule božićno ruho. Ove će se godine za ukrašavanje glavnog grada uložiti milijun kuna više. Ali će lampice zasjati na više lokacija nego prošle godine.

Vezani članci Melania Trump (Foto: Twitter) Melania okitila Bijelu kuću i zgrozila javnost božićnim drvcima Rimski 'Šugavko' (FOTO: AFP) Zbog Šugavka će intervenirati sud: Građani žele znati je li doista na otužno drvce potrošeno 50 tisuća eura

Božićna drvca na ulice će tek krajem mjeseca. Ali su zato već stigla u trgovine. 'Za Božić je sve spremno. Kao i svake godine, odmah nakon blagdana Svih svetih i Božićna groznica može početi', kaže Slobodan Školnik iz Emmezete.

>> Počelo božićno ukrašavanje Zagreba

Kuglice, snježne kugle, čokoladni pokloni, pa čak i umjetni snijeg. Sve je spremno za pravi božićni ugođaj, ali i šoping. 'Razmišljaju o poklonima, o načinima kako će proslaviti to vrijeme sa svojim najmilijima. U tom konekstu i prodavači znaju da ide u tom smjeru', kaže psihologinja Tatjana Gjurković.

Kupci o poklonima i ukrasima ipak još ne razmišljaju. Božićni pokloni i ukrasi najčešće se kupuju u posljednji trenutak. Ipak, za racionalnu potrošnju psiholozi savjetuju planiranu kupnju na vrijeme, čega gotovo 50 dana prije Božća ima napretek, jer po mnogima najljepše doba godine tek slijedi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook