Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je okićeno

Božićni ugođaj već stigao na zagrebačke ulice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako smo tek ušli u studeni, božićni duh je već stigao na gradske ulice i trgovine. Kao i svake godine, božićnim lampicama među prvima se okitio Zagreb. Božićna drvca, kuglice i ukrasi već su napunili police trgovina.

Početkom studenog, Božić je stigao na police trgovačkih centara i gradske ulice. Zagrebačke ulice već su tradicionalno među prvima odjenule božićno ruho. Ove će se godine za ukrašavanje glavnog grada uložiti milijun kuna više. Ali će lampice zasjati na više lokacija nego prošle godine.

Pročitajte i ovo Božićno drvce: Ilustracija - 1 ŽIVOT JEDNOG BORA Kao mala kućna šuma koja život znači: Jeste li znali da živo božićno drvce možete unajmiti? Slika nije dostupna Kamo s božićnim drvcima? Od odbačenih jelki napravili dobar i unosan posao

Božićna drvca na ulice će tek krajem mjeseca. Ali su zato već stigla u trgovine. 'Za Božić je sve spremno. Kao i svake godine, odmah nakon blagdana Svih svetih i Božićna groznica može početi', kaže Slobodan Školnik iz Emmezete.

>> Počelo božićno ukrašavanje Zagreba

Kuglice, snježne kugle, čokoladni pokloni, pa čak i umjetni snijeg. Sve je spremno za pravi božićni ugođaj, ali i šoping. 'Razmišljaju o poklonima, o načinima kako će proslaviti to vrijeme sa svojim najmilijima. U tom konekstu i prodavači znaju da ide u tom smjeru', kaže psihologinja Tatjana Gjurković.

Kupci o poklonima i ukrasima ipak još ne razmišljaju. Božićni pokloni i ukrasi najčešće se kupuju u posljednji trenutak. Ipak, za racionalnu potrošnju psiholozi savjetuju planiranu kupnju na vrijeme, čega gotovo 50 dana prije Božća ima napretek, jer po mnogima najljepše doba godine tek slijedi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene