Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Različitost je bogatstvo'

Božićni domjenak Srpskog narodnog vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpsko narodno vijeće (SNV) danas je tradicionalnim domjenkom proslavilo Božić, koji pravoslavni vjernici slave po julijanskom kalendaru, 7. siječnja.

Pozdravljajući okupljene, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac ocijenio je kako Hrvatsku čeka teška godina, zbog novonastalih okolnosti, koje smatra, nisu bile predvidive u trenutku sastavljanja nove Vlade RH prije godinu dana. 'Hrvatskoj treba bolja i efikasnija politika, koja će znati odgovoriti na izazove, ali i ljudi koji će bolje i efikasnije provoditi tu politku', kazao je Pupovac.

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Slika nije dostupna SNV: 'Tražit ćemo Mesića i Tadića da ublaže negativnu atmosferu'

Na božićnom domjenku SNV-a Božić je pravoslavnim vjernicima u ime premijera dr. Ive Sanadera čestitala potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. Podsjetila je da u aktualnoj Vladi RH sudjeluje i jedan predstavnik srpske zajednice. S time su, smatra Kosor, manjine vrlo jasno pokazale da im u interesu nije samo promicanje manjinskih prava nego i sudjelovanje u općem razvitku države.

'Različitost je naše bogatstvo, drugih i drugačijih ne treba se bojati', rekla je Kosor, ističući kako samo zajedno možemo dostići željene reforme i europske, te NATO standarde. U ime predsjednika Republike Hrvatske nazočne je pozdravio Siniša Tatalović, a sretne blagdane zaželio im je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te HNS-ova saborska zastupnika Vesna Pusić. Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, koji je najavio svoj dolazak, ispričao se zbog bolesti.

SNV je i ove godine dodijelio plakete zaslužnima za promicanje multietničnosti, antifašističkih i tradicionalnih vrijednosti srpske zajednice. Plaketu SNV-a su dobili novinar Drago Hedl, saborski zastupnik Damir Kajin i povjesničar Đuro Zatezalo. Milorad Pupovac nagrađene je usporedio sa Sveta tri kralja koji se, kako je rekao, nisu dali pokoriti moćnom kralju Herodu već su neprosvijećenom puku prenosili radosnu vijest Bogorođenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene