Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i sarajevski nadbiskup kardinal Vinko Puljić glasovali su u subotu poslijepodne u Hrvatskom veleposlanstvu u Rimu pošto su se nalazili na službenom putu u glavnom gradu Italije gdje je danas održan koncistorij na kojem je papa Benedikt XVI. imenovao novih 23 kardinala.


Izborno mjesto u Hrvatskom veleposlanstvu u Rimu otvoreno je u subotu ujutro i bit će otvoreno i u nedjelju, a hrvatski državljani koji žive i rade u Rimu kao i oni koji su na proputovanju glasuju u inozemstvu.

Vezani članci Gužve na ulicama Rima - 3 Imaju najviše smrtnih slučajeva u Europi, ali od božićnog šopinga ne odustaju. Pogledajte fotografije ogromnih gužvi na ulicama Rima Štene u prijenosnoj torbi Misija "štene": Unuk uposlio talijansku policiju za posebnu dostavu, svi nagrađeni nečim čega danas jako fali

Nakon glasovanja Bozanić je izjavio kako je u srcu imao svoju
domovinu dok je danas bio na skupu s ostalim kardinalima i svoju biračku dužnost obavio u Hrvatskom veleposlanstvu. I kardinal Vinko Puljić glasovao je u Hrvatskom veleposlanstvu gdje se prvog dana izborima odazvalo oko stotinjak hrvatskih građana.