Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borili su se za istinu

Bozanić: Presudom se vraća dostojanstvo svim žrtvama rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić se, također, osvrnuo na presudu generalima Gotovini i Markaču.

'Dijeleći radost s našim hrvatskim narodom, a napose oslobođenim hrvatskim generalima Antom Gotovinom i Mladenom Markačem te njihovim obiteljima, želim u ovim trenucima izraziti zahvalnost Bogu i svima onima koji su se sve ovo vrijeme procesa borili za istinu', poručio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić nakon izricanja presude.

>> PRATITE UŽIVO SPEKTAKULARAN DOČEK: GENERALI KONAČNO STIGLI U HRVATSKU!

Pročitajte i ovo Josip Bozanić Nakon imenovanja novog nadbiskupa Bozanić otkrio zašto je od pape Franje tražio odreknuće od službe Dražen Kutleša Papa prihvatio odreknuće Iznenađenje s Kaptola: Kardinal Bozanić odlazi odmah, Kutleša je novi nadbiskup

'Istina je jedino jamstvo mira. A istina je u ovom slučaju da su hrvatski narod i hrvatska država u Domovinskom ratu bili izloženi agresiji, stravičnim razaranjima i zatorništvu uime mržnje i ideologije koje su za cilj imale zatrti pravo hrvatskog naroda na vlastitu i slobodnu državu. Istina je da se je hrvatski narod imao pravo braniti se i da je to činio uz ogromne žrtve koje osjećamo i danas',  poručio je kardinal Bozanić, dodavši da se 'tim žrtvama i tim ranama s današnjom presudom vraća njihovo dostojanstvo'.

'Te žrtve i rane opominju nas da sada u miru kao narod i društvo ne zaboravimo njihovu cijenu i da kao zajednica učinimo sve da one postanu zalog društva solidarnosti, dijaloga i vladavine prava. Ovaj dan opominje nas isto tako da u ime pobjede u Domovinskom ratu, istine i pravde, kao hrvatsko društvo učinimo sve da se isprave nepravde učinjene u prošlosti kako bi pročišćene memorije mogli graditi sretnu i blagoslovljenu budućnost. Na tom putu stvaranja pravednog društva i države, molimo zagovor Majke Božje Kraljice Hrvata i blaženog Alojzija Stepinca', poručuje nadbiskup zagrebački.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodit će danas 16. studenoga 2012. godine Misu za Domovinu u zagrebačkoj katedrali s početkom u 18 sati. Prije Mise započet će molitva za Domovinu, priopćila je Zagrebačka nadbiskupija. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene