Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar je optimističan

Bošnjaković: Vjerujem da će odluka za Purdu biti pravedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, komentirajući na novinarsko pitanje slučaj branitelja Purde nakon jučerašnjeg ispitivanja hrvatskih branitelja Maslova i Janjića, koje srbijansko državno odvjetništvo tereti za ratni zločin, izjavio je kako duboko vjeruje da će slučaj biti završen na pravedan način.

'Nakon jučerašnjih izjava, u spisu postoje sve izjave koje trebaju. Analizirajući sve te izjave, ja vjerujem da će nakon toga biti donesena pravedna odluka', rekao je ministar i dodao da je demokratsko pravo branitelja da prosvjeduju i iskazuju svoje mišljenje.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

>> Kosor: Slučaj Purda riješit će institucije

'Ja mogu reći da smo učinili i činimo sve da više do ovakvih situacije na dođe', rekao je Bošnjaković i dodao da su na sastanku sa srbijanskom ministricom pravosuđa Snežanom Malović postavili temelje da se takve stvari više ne događaju.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković boravio je danas sa suradnicima u Požegi, gdje je obišao Općinski sud kako bi se upoznao u kojoj je fazi pilot-projekt objedinjavanja zemljišnih i katastarskih knjiga, a u koji je uz Požegu u Hrvatskoj uključen grad Zadar.

Riječ je o projektu kojim se želi izraditi jedinstvena baza podataka koji se odnose na nekretnine, a sada su odvojeni - dio njih je u zemljišnim knjigama, a dio u katastru. U sljedećih nekoliko godina ti će se podaci objediniti i u svim ostalim sudovima u Republici Hrvarskoj, istaknuo je ministar Bošnjaković. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene