Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec, reagirajući u ime Ravnateljstva na napise u "Slobodnoj Dalmaciji" o navodnu premještanju tijela mrtvih vatrogasaca s otoka Kornata u Zemunik prije nego je počet i dovršen policijski očevid, ustvrdio da to nije točno.


"Informacija je neistinita jer su sve policijske aktivnosti obavljene stručno, profesionalno, dosljedno i po svim pravilima policijske struke. S otoka su premješteni samo stradali vatrogasci kojima je trebalo što je moguće prije pružiti medicinsku pomoć, a ostala su tijela osigurana do početka očevida koji je vodio istražni sudac iz Šibenika", kazao je glasnogovornik Borovec večeras u Valbandanu u prigodi početka školovanja novih policijskih službenika.

Vezani članci Kornati - 3 Šibensko tužiteljstvo sumnjiči osmoricu iz Nacionalnog parka Kornati. Prodavali duple ulaznice i zaradili više od 460 tisuća kuna Kornati - 3 Turistima omiljena destinacija još ne svira kraj sezoni: "Nadamo se da ćemo još jedno poluvrijeme izdržati, ako bude potrebe, i do 15. listopada"

"Svjestan sam da nema istine koja će umanjiti bol od te goleme tragedije, no decidirano tvrdim i ponavljam kako je policija svoj posao obavila krajnje stručno i profesionalno i u tu su obradbu uključeni najbolji stručnjaci kojima policija raspolaže kako bi se što objektivnije utvrdile sve okolnosti te tragedije", zaključio je Borovec.

Ravnatelj policije Marijan Benko na novinarski upit kako je moguće da je počinitelj sinoćnih ubojstava na Trešnjevci u Zagrebu posjedovao oružje premda je policiji već bio poznat po teškim kažnjivim dijelima, kazao kako će se kriminalističkom obradbom utvrditi je li oružje nabavio u vrijeme rata ili nakon rata. 

To je bilo vrijeme kada se oružje moglo lakše nabaviti, ali to će se utvrditi u kriminalističkoj obradi, rekao je Benko.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju