Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život je čudnovata priča

Nakon 14 godina Ivici vraćen novčanik s kamatama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivici iz okolice Našica na kućnu je adresu stigao novčanik koji je izgubio prije 14 godina, i to pun novca i sa svim dokumentima, a Borna traži psa. Onome tko ga pronađe nudi oldtimer.

Borna iz Zagreba u potrazi je za izgubljenim psom, a onome tko ga nađe poklanja svoj automobil!

Pročitajte i ovo Rafale - 3 Moćni i napokon hrvatski Stigli Rafalei vrijedni 1,2 milijarde eura, hoće li ih Hrvatska moći održavati? "Pa ne bi ih kupili da ne možemo" Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..."

"Zove se Čiko, američki staford terijer, smeđe boje. Izvadio je 3 očnjaka sad nedavno, još ima konce koje treba vaditi i možeš ga prepoznati po strganom repu", opisao je Borna Jakušić svojeg izgubljenog psa.

Zadatak koji izluđuje internet: Možete li doći do broja 30?

A onome tko ga pronađe, Borna kao nagradu daje automobil, oldtimer iz '79. godine.

"Pa vrijedi recimo 1 000 eura, al ak se čovjek potrudi vrijedi i 2 000 eura, ako se malo uloži u njega. To je jedino kaj imam, kaj mogu ponuditi da se neko zainteresira i ak ga slučajno vidi da ga zaustavi na cesti", rekao je Borna. 

Čiko je nestao na Uskrs. Otada ga Borna i njegovi prijatelji svakodnevno traže po Zagrebu.

"Ljudi zovu, kažu bio je tu prije 20 minuta, dok mi dođemo tamo prođe već 40 minuta, tako da poznavajući Čikeca on je već u Karlovcu negdje", rekao je Antonio Jurčević.

"Imam ga već 7 godina. Kad kažu ono pas je čovjekov najbolji prijatelj, sad tek vidim da stvarno je. Kolko sam vezan? Pa dao bi lijevi bubreg za njega", dodaje Borna.

Za sada daje svoj automobil i nada se da će to biti dovoljno da Čiku što prije vrati kući.

Dužnosnici šokirani Grcima: 'Njihov se predstavnik ponašao kao taksist'

Ivici iz okolice Našica na kućnu je adresu stigao novčanik koji je izgubio prije 14 godina, i to pun novca i sa svim dokumentima. Paket je poslao Srećko Veselica, očito izmišljeno ime, no Ivici je to bio jedan od sretnijih dana u životu.

"Kad sam izvadio jedan, drugi, naježio sam se", kazao je Ivica Jerković iz Donje Motičine.

U paketu se nalazio novčanik koji je Ivica izgubio prije 14 godina. Kad ga je otvorio, našao je svoju osobnu i vozačku iskaznicu, stare dokumente i račune. Ali to nije bilo sve.

"Izvadima ja to, gledam, pa vidim da su Franci. Jooj to su novci, pa reko jesu, čekaj, polako da vidim kolko ima. I stvarno, ja izbrojim, bilo je tisuću i pol franaka Švicarskih", rekao je Ivica.

Srećko Veselica, s kamatama mu je vratio sav novac. A onda ga je prije nekoliko dana i nazvao na telefon.

"Reko mi je, kaže, oprosti trebalo mi je ali sam čuvao to sve kad budem mogao da ti vratim. I sad mi je vratio nakon 14 godina. I svaka mu čast", ispričao je Ivica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene