Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulazak u EU

Borisov Josipoviću prenio čvrstu podršku Bugarske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u srijedu bugarskog premijera Bojka Borisova s kojim je razgovarao o bilateralnoj suradnji i hrvatskoj perspektivi ulaska u Europsku uniju, priopćeno je iz predsjednikova ureda.

Josipović je izvijestio bugarskog premijera o naporima koje Hrvatska ulaže, posebice u reformi pravosuđa, kako bi se ispunile i posljednje obveze prije završetka pregovora o članstvu u Europskoj uniji i ukazao na mnogobrojne reforme koje je trebalo, ne samo zakonodavno definirati, nego i u potpunosti primijeniti, što Hrvatska s uspjehom privodi kraju, navodi se u priopćenju.

Borisov je ponovio jedinstvenu i čvrstu podršku Bugarske što skorijem ulasku Hrvatske u EU te izrazio uvjerenost kako će bugarski parlament odmah po potpisivanju pregovora o pristupanju ratificirati taj dokument, kaže se u priopćenju.

Obostrano je zaključeno kako Hrvatska i Bugarska vrlo dobro i konkretno surađuju u mnogim područjima te kako su bilateralni odnosi vrlo razvijeni i kvalitetni, navodi se u priopćenju.

Glede suradnje u suzbijanju organiziranog kriminala i korupcije zaključeno je kako je suradnja među državama regije nužna za uspjeh te akcije i obje strane pohvalile su suradnju nadležnih institucija. (Hina)

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene