Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak terapije

Predsjednik Sabora Boris Šprem otputovao na liječenje u SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Sabor izvijestio je o nastavku liječenja predsjednika Hrvatskog sabora, Borisa Šprema.

U nastavku liječenja multiplog mijeloma, zloćudne bolesti plazma stanica krvi, Boris Šprem jutros je redovitom zrakoplovnom linijom otputovao u SAD.

Pročitajte i ovo Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić lom u stranci Udarac Raspudićima! Napuštanjem Mosta ostaju bez novca iz proračuna, samo je jedan način da ga dobiju Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice

U priopćenju se navodi da je nakon povratka bolesti primjenjivana terapija dovela do poboljšanja zdravstvenog stanja, terapijske mogućnosti u Hrvatskoj su iscrpljene.

Daljnje liječenje predviđa tretman primjenom krvotvornih matičnih stanica uz prethodnu redukciju broja tumorskih stanica.

>> Službeno potvrđeno: Šprema će mijenjati Leko

'Takav tip liječenja ne može se provesti u Hrvatskoj zbog dobi, stanja, tipa i rijetkosti bolesti te terapijskih mogućnosti. Iz tih razloga liječnički je tim preporučio odlazak u MD Anderson Cancer Center u Houstonu, koji je vodeći svjetski centar u liječenju multiplog mijeloma', stoji u izvješću.

Dodaje se kako je temeljem stava i prijedloga liječničkog konzilija Povjerenstvo HZZO odobrilo odlazak i troškove dijagnostike i obrade u SAD-u, što je uobičajeni postupak obzirom na tip i fazu bolesti.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene