U HND-u je održana konferencija GOOD incijative o reformi obrazovanja. Pozdravilo se povećano povlačenje novca iz EU fondova, konačno usvajanje zakona o strukovnom obrazovanju i razvoj centara kompetencije.

Galerija


No, neki od zaključaka konferencije su da se prevelik fokus stavlja na opremanje škola i infrastrukturu, dok se mnogo manje koncentrira na promjene na razini same učionice i način podučavanja.

Vezani članci Slika nije dostupna "Povjerenstvo je moje i ja mogu njime predsjedavat kad god hoću" Slika nije dostupna SDP: Dvogodišnje odgađanje reforme pokazuje da vlasti nije u interesu dobrobit djece

"Svakome želim sreću u bilo kakvom reformskom potezu, međutim ovo što se trenutno radi malo ima veze s cjelovitom kurikularnom reformom. Ona je od početka trebala biti cjelovita i kao svoj ključni element imala je rad sa radnicima, s odgojno -obrazovnim radnicima na način da se dođe do škole da se objasni o čemu se radi, da se sa ljudima zajednički donesu,ispitaju njihove potrebe, što im je potrebno te da se onda godinu dana radi na pripremi" rekao je bivši voditelj kurikularne reforme Boris Jokić.

Iako su bili pozvani, predstavnici Ministarstva na konferenciju nisu došli. Sindikat učitelja regirao je i na jučerašnju izjavu ministrice u Dnevniku Nove TV da su učiteljima povećali plaće.

"Informacije o rastu plaća ove godine su apsolutno neutemeljene i nisu točne. Znači, prošle godine je vraćeno tih 6 posto, a ove godine je ostvaren efekt, zapravo ostvarivat će se efekt od prošle godine" poručila je Ana Tuškan iz sindikata hrvatskih učitelja.