Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pamtit će ga po dobrome

Damir Boras: "Nitko me nije spriječio u dodjeli doktorata Bandiću. To je još u postupku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras odbacio je u utorak tezu da ga je netko spriječio u dodjeli počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću te je poručio da će zagrebačko sveučilište Bandića zapamtiti po onome što je dobro.

"Dvadeset godina ostati na vlasti, to je čudo u političkom smislu i uvijek se takvom čovjeku može prigovoriti. Mi ćemo kao sveučilište zapamtiti ono što je dobro", rekao je Boras uoči komemoracije Bandiću.

Boras nije želio novinarima komentirati to što Bandiću nije dodijeljen počasni doktorat, no s ljudske strane ipak je rekao da se ljudima koji su pomogli velikim ustanovama te ustanove trebaju odužiti.

Napomenuo je da su se mnogim gradonačelnicima dodjeljivali doktorati, ali da će "kad se bavite politikom, uvijek biti onih koji su nezadovoljni", kao što su nezadovoljni s njim kao rektorom jer se ne bavi politikom.

Pročitajte i ovo Luka Burilović (Foto: Dnevnik.hr) ŠIMPRAGA ODLAZI S FILOZOFSKOG Napravljen prvi korak prema smjeni Borasa? Burilović nakon maratonske sjednice: "Savjet je od rektora zatražio da točku o stanju na Sveučilištu stavi na dnevni red Senata"

Pročitajte i ovo HNK BEZ PREMIJERA I PREDSJEDNIKA Komemoracija povodom smrti Milana Bandića: "Obilježio je našu suvremenu povijest, postao je najveći nakon Franje Tuđmana"

Boras je novinarima odgovorio da ga nitko nije spriječio u dodjeli doktorata. "Situacija je bila takva da je to još uvijek u postupku, nema sprječavanja", kazao je Boras te dodao da danas nije vrijeme da govore o takvim stvarima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene