Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pazinski bombaš

Bon: Htio sam spriječiti Thompsonov koncert

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je saslušala 59-godišnjeg Vilima Bona koji je prošlog četvrtka postavio eksplozivnu napravu u Boćarskom domu u Pazinu, pri čemu je i sam ozlijeđen. Bon je ustvrdio kako se 'sam, bez ičijeg poticaja ili nagovaranja odlučio na takav potez', izvijestila je policija.

Bon je navodno istaknuo kako se na postavljanje bombe odlučio zbog 'nekih tekstova Thompsonovih pjesama'. Htio je, kako pišu mediji, spriječiti održavanje najavljenog koncerta. 

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

Muškarcu se naime, kako piše Giornal, ne sviđaju neke Thompsonove pjesme, koje po njegovu mišljenju veličaju fašizam, a on je deklarirani antifašista, stoga je smatrao da popularni pjevač u Istri nema što tražiti.

>> Thompsonov obožavatelj postavio bombu?

>> 'Kajin nije bio na obavijesnom, nego na razgovoru o napadu'

Policija je utvrdila da je Bon postavio samo jednu improviziranu eksplozivnu napravu, koja je eksplodirala izvan objekta, a svi izuzeti tragovi vještače se u Centru za forenzična vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagrebu.

Bombaš je i dalje na liječenju u pulskoj bolnici i nalazi se pod nadzorom policije. Protiv njega će biti podignuta kaznena prijava za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenja u opasnost ljudi i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Prijava će biti proslijeđena Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu.

Materijalna šteta koju je izazvala eksplozija još nije službeno utvrđena, a privatna televizijska kuća koja se nalazi u istom prostoru prijavila je štetu od 400 tisuća kuna. 

>> Unatoč bombi pjevač inzistira na koncertu u Pazinu

>> Boćarski dom ne ispunjava uvjete za održavanje Thompsonovog koncerta

Dvoranu Boćarskog doma pregledala je i protupožarna inspekcija koja je utvrdila da ne postoji neposredna opasnost od požara, dok policija i dalje procijenjuje sigurnosnu situaciju sukladno Zakonu o javnom okupljanju prema kojemu najkasnije 48 sati prije najavljenog početka, odnosno sutra u 20 sati, načelnik policijske uprave može izdati rješenje o zabrani održavanja koncerta. U Boćarskom su domu planirana tri Thompsonova koncerta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene