Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspisali natječaj

Nude posao na neodređeno, stan po povoljnoj cijeni, ali zainteresiranih nema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pakračkom rodilištu na godinu se rodi 500 djece. Sada imaju dva ginekologa, a trebali bi ih imati pet.

U rodilištu u Pakracu na godinu se rodi 500 djece, a za posao im treba trenutačno pet ginekologa, te su raspisali natječaj na neodređeno. Čak su ponudili gradski stan od 60-tak kvadrat na korištenje po povoljnoj cijeni. Problem je taj što nema baš zainteresiranih, a i prema posljednjim podacima na HZZ-u je bio samo jedan ginekolog koji je tražio posao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

O ovoj temi razgovarali smo s doktoricom Slavicom Klaić, predstojnicom bolnice Pakrac.

Sada imate samo dva ginekologa, a trebali biste ih imati pet. Kako se snalazite?

Imamo dvije ginekologinje i jednu specijalizanticu. I dolaze u ispomoć dva liječnika ginekologa iz domova zdravlja. I dva liječnika specijalista ginekologa iz bolnice Slavonski Brod. Tako da naše žene, sve pacijentice koje dolaze roditi to najnormalnije rade.

Koliku ste plaću nudili ginekolozima s obzirom na loš odaziv?

Naši ginekolozi imaju veće plaće nego u većim bolnicama jer imaju veći broj dežurstava i pripravnosti. Tako da više rade, a idu i više plaće.

Kako objašnjavate to da nitko ne želi doći raditi u Pakrac, a Zagreb se popuni liječnicima iz malih mjesta?

Ne samo u Pakrac. Sve male sredine imaju probleme s nedostatkom liječnika. Jer u Hrvatskoj je nestašica liječnica i uvijek će se lakše popuniti veće sredine, nego manje kao naša pakračka bolnica. Nije to samo specijalitet naše bolnice u Pakracu nego većine manjih bolnica u Hrvatskoj.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene