Danju je informatičarka, a noću pomaže GSS-u u akcijama spašavanja.

Galerija


Petra Hajduković diplomirana je FER-ovka koja se bavi obukom spasilačkih pasa. Nerijetko sa svojim ljubimcem cijelu noć traga za izgubljenima u šumama. Nakon toga - uspješno započinje svoj radni dan. Petra je naša Bolja Hrvatska.

Najbolja nagrada za Petru i Bixa, potrage su sa sretnim završetkom. Taj duo u potragama sudjeluje već osam godina. "Odlučili smo se na to, svjesni da nema plaće. Svi imamo poslove od kojih živimo", kaže Petra.

Traganje po šumama ta diplomirana FER-ovka danju zamijeni računalom i tipkovnicom. Petra radi u infromatičkoj tvrtki i bavi se poslovnim aplikacijama. Kaže, bilo bi idealno da joj dan traje više od 24 sata, da stigne sve organizirati.

U uspješnom obavljanju informatičkog posla ne smeta joj ni cjelonoćno traganje za unesrećenima. "Meni osobno odgovara kad su akcije po noći jer onda mogu hendlati jedno i drugo bez problema", kaže Petra.

Petra je u spasilačkom svijetu već je 16 godina. Vikendom trenira sa psima, kao neizostavna članica kluba za obuku službenih i sportskih pasa.

Ne čudi zato i što se njezin border koli Bix okrunio najvećim uspjehom u spasilačkom svijetu. Ispitom čije polaganje traje tri dana i koji može pomoći u spašavanju tuđih života.

Planova je još puno. Prije svega, uspješno iskoristiti svaki dan. Kao i do sada - i u poslovnom i u spasilačkom svijetu.