Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jugo donijelo otpad

Užas kod Pelješca: Boce, igle i kateteri plutaju u moru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje akvatorija otoka Mljeta te obala poluotoka Pelješca zagušeni su velikom količinom otpada.

Po riječima vršitelja dužnosti lučkog kapetana Lučke kapetanije Dubrovnik Nikole Beusana utvrđeno je da se većinom radi o otpadu anorganskog porijekla koji se ne može razgraditi poput boca, igala, katetera i slično. Dio otpada je i organskog porijekla, kao što su uginule životinje, grane i drugo.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Plaže prepune turista, ilustracija - 3 Više od milijun turista Unatoč paprenim cijenama, hrvatske plaže su pune turista: "Pogledam sunce, pogledam more, vidim valove i drugo mi apsolutno ništa ne treba"

>> Kvarneru prijeti katastrofa zbog odlagališta opasnog otpada

Najveći dio otpada koncentriran je na predjelu peljeških mjesta Žuljana i Trstenik gdje su tamošnje plaže u poptunosti preplavljene otpadom, rekao je Beusan. Dodao je kako je, prema saznanjima koje imaju u Lučkoj kapetaniji otpad stigao iz okolnih zemalja - Albanije, Italije - uslijed velikoga juga.

Beusan također smatra da bi se za njegovo uklanjanje trebale pobrinuti jedinice lokalne samouprave. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene