Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bolnica suspendirala dr. Danka Bljajića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj prof. dr. Ivan Kuvačić privremeno je suspendirao dr. Danka Bljajića s posla.

Dr. Bljajić, donedavni dopredsjednik Vijeća HRT-a i specijalizant ginekologije, više ne može dežurati u bolnici dok mjerodavni državni organi ne riješe slučaj fizičkog obračuna tog liječnika s, također članicom Vijeća, Jadrankom Kolarević, piše Večernji list. 

Pročitajte i ovo Festival suspenzije tijela - 1 nije za svakoga VIDEO/FOTO Šokantni prizori s festivala u Puli: Buše kožu i vise na kukama iznad mora Sanja Račić nakon teške borbe Preminula novinarka Radio Osijeka Sanja Račić: "Zauvijek ćemo se sjećati njezina osmijeha, vedrine i topline"

Skandal u kojemu je bio glavni akter, a koji je posljednjih dana potresao našu javnu televiziju, nije se odrazio samo na Bljajićevu javnu funkciju već i na njegovu liječničku karijeru. Liječnici iz Petrove s kojima smo razgovarali, smatraju ispravnom Kuvačićevu odluku o privremenoj suspenziji dr. Bljajića jer pitaju se kako da liječnik koji tuče ženu, radi sa ženama, i to trudnicama.

I Bljajićeva specijalizacija mogla bi biti na neko vrijeme zaustavljena. Kako je specijalizant Medicinskog fakulteta, dekanica prof. Nada Čikeš sljedeći tjedan mora odlučiti može li Bljajić redovito nastaviti edukaciju ili će mu odrediti mjeru privremenog mirovanja.

Nakon što je dva kolegija vezana za specijalizaciju, nedavno odradio na ginekologiji u KB-u Merkur, predstojnik klinike u Zajčevoj prof. dr. Srećko Ciglar kaže kako se nada da će se dr. Bljajić vratiti u Petrovu. Naime, nakon što je prošle godine isprovocirao verbalni incident s dva starija liječnika u Petrovoj, zbog narušenih međuljudskih odnosa Bljajić je otišao u Merkur.

U Petrovoj mora odraditi kliničku onkologiju, i to u docenta Ante Ćorušića, koji je s još jednim liječnikom zbog spomenutoga verbalnog incidenta s Bljajićem zaradio ukor pred otkaz, dok je Bljajić tada prošao nekažnjeno jer nije zaposlenik Petrove. U svakom slučaju, ambicioznom Bljajiću, koji je bio među najboljim studentima medicine u svojoj generaciji, slijedi prilično teško razdoblje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene