Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Deset varaždinskih obitelji Božić će dočekati u svojih novih 111 četvornih metara, u tanovima izgrađenim po modelu POS-a.


Ključeve stana deset varaždinskih obitelji uručio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, ali kao najmoprimcima, s mogućnošću kupnje stanova nakon tri godine. Ovaj model novost je u Hrvatskoj. Najmoprimcima se u tri godine korištenja stana priznaje dio najamnine u kupoprodajnu cijenu, odluče li se za kupnju stana u tom razdoblju.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Izgorio stan u prizemlju obiteljske kuće u Bolu na Braču Slika nije dostupna Problem bala i dalje nije rješen: 'Habušev prosvjed samo je još jedan igrokaz nesposobne vlasti'

>> Ne možete pronaći idealnog cimera? Evo pomoći!

'Dakle, da se u prvoj godini može, ako se najmoprimac odluči na otkup stana, u prvoj godini 80 posto najamnine, u drugoj godini 60 posto i u trećoj 40 posto priznati u cijenu stana', kazao je Habuš. 'Bila je prilika za jednu kuću od 111 kvadrata za 1800 kuna mjesečno, takva prilika se ne propušta. Imali smo sreće pa smo dobili stan. Stan je prekrasan. Ja se nadam brzom useljenju s obitelji', kaže Kruno Đorđević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook