Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kurikularna reforma

Ministrica objavila video početka škole: "Ovo je najvažnija školska godina u posljednje vrijeme"

Blaženka Divjak (Foto: Facebook)
Blaženka Divjak (Foto: Facebook) Facebook
Aktualno Galerija Udžbenici za učenike (Foto: Dnevnik.hr) Udžbenici za učenike (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Blaženka Divjak (Foto: Facebook) Blaženka Divjak (Foto: Facebook) Foto: Facebook +0 Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima Galerija 1/3 >>
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je objavila video u kojem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u kreiranju kurikularne reforme koja od sutra ulazi u sve škole. Poželjela je i svima uspješnu školsku godinu.

Uoči početka nove školske godine u ponedjeljak ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na društvenim mrežama objavila je video u kojem ukratko rezimira proces uvođenja kurikularne reforme koja će zahvatiti 150.000 učenika te svima zaželjela radosnu i uspješnu školsku godinu.

Pročitajte i ovo Poskupio školski pribor Tko će i kako sve ovo platiti? Uskoro počinje škola, roditelji užasnuti cijenama: Pogledajte koliko košta najjeftinija, a koliko najskuplja varijanta školskog pribora Ilustracija počinje 4. rujna Plan Ministarstva: Pogledajte kako će izgledati iduća školska godina

"Ovo je najvažnija školska godina u posljednje vrijeme", najavila je ministrica.

 

Kurikularna reforma ulazi u sve škole.

Dobro jutro svima! Ako imate tri minute na raspolaganju, za vas sam napravila kratki rezime reforme koja nakon silnih godina konačno ulazi u sve škole. Za sve ostale informacije bacite oko na često postavljana pitanja i odgovore 👉 https://skolazazivot.hr/najcesca-pitanja-i-odgovori/ Sretno svima! Trebat će vremena da se svi naviknu na novosti, ali samo polako i sigurno, u reformi smo zajedno! 😊

Posted by Blaženka Divjak on Sunday, 8 September 2019

 

Ove jeseni kurikularna reforma ulazi u sve hrvatske škole i to u 1. i 5. razrede osnovnih škola u svim predmetima, a u 7. razredima po novim kurikulumima predavat će se biologija, kemija i fizika.

Reformom će biti zahvaćeni i prvi razredi srednjih škola pa će gimnazijalci po novim kurikulumima pratiti sve predmete, a strukovnjaci hrvatski, matematiku i strani jezik.

Učenike, ističu iz MZO, očekuju novi udžbenici, nove metode poučavanja, nove metode vrednovanja, naglasak na učiti kako učiti, kako rješavati probleme i kako kritički razmišljati.

Za sve učenike osnovnih škola udžbenike će financirati Ministarstvo, a što se tiče srednjih škola, kao i do sada, osigurana su sredstva za udžbenike za učenike slabijeg socioekonomskog statusa, odnosno one čiji roditelji primaju zajamčenu minimalnu naknadu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene