Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodni dan migranata

Blagdanski koncert SO DO orkestra u sklopu kampanje Dobri domaćini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Orkestar SO DO djece i mladih održat će u dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir u nedjelju, 18. prosinca svoj blagdanski koncert

Koncert će se održati na Međunarodni dan migranata, u suradnji s inicijativom Dobri domaćini, koji provode crowdfunding kampanju za podršku mladim kreativcima bez primjerene roditeljske skrbi te izbjeglicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obišao neboder blizance VIDEO Stigla nova snimka iz Sj. Koreje: S kim se to Kim zabavljao? Slika nije dostupna 'Ubili dosadu' putnicima VIDEO: Kada orkestar zasvira u avionu...

Riječ je o kampanji u sklopu koje se prikupljaju sredstva za mlade kreativce koji se žele baviti umjetnošću, ali zbog životne situacije u kojoj se nalaze nisu u mogućnosti pribaviti si potrebnu opremu i obuku. Na inicijativu grupe Kries, kampanju su zajedno pokrenuli Are You Syrious?, Inicijativa za podršku izbjeglicama Dobrodošli!, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost te Koalicija Solidarnosti Split, kako bi podržali najmanje 12 mladih bez primjerene roditeljske skrbi, štićenika SOS Dječjeg sela Hrvatska te izbjeglica koje žive u Zagrebu da ostvare svoj potencijal i razvoj talenata.

Novčane donacije primaju putem platforme INDIEGOGO , čime će se osigurati potrebna slikarska, fotografska i glazbena oprema te prostor za rad i učenje, kako bi mladi kreativci imali podršku pravog doma. Ovim koncertom projektu se pridružuju i Centar za kulturu i informacije Maksimir i Udruge SO DO koja već dvije godine provodi El Sistema djelatnost u Zagrebu. Cilj njihova programa je socijalizacija mladih kroz glazbu, a orkestralno muziciranje sredstvo je koje predstavlja temelj pokretanja pozitivne društvene promjene.

Program El Sistema još od 1975. god. postoji u Venezueli, a kroz sustav je tijekom njegova postojanja prošlo oko 2 milijuna djece. Među njima je i Ricardo Luque, predsjednik Udruge SO DO, koji je i sam kao dijete započeo svoj glazbeni put u sklopu El Sistema.
Uz orkestar na koncertu će nastupiti i Zbor srednje škole GU Elly Bašić.
Ulaz na koncert je slobodan.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene