Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stres na vrhuncu

KAKO IZBJEĆI BLAGDANSKU GROZNICU? Evo što o tome kaže struka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagdanska groznica dosegla je vrhunac.Provjerili smo zašto se velik broj Hrvata uoči Božića više živcira nego uživa.

Dolores je samo jedna od onih kojima ovi blagdani donose još veći stres. Jučer u podne krenula je iz Splita, a kući u Slavonski Brod stigla je tek nakon 4 sata ujutro. 

Pročitajte i ovo Vladimir Gruden, psihoterapeut (Foto: Dnevnik.hr) Igra živaca koja se isplatila Psihoterapeut o procesima u ljudskom tijelu tijekom utakmica: "Mogli bismo reći da je to jedna vrsta orgazma"

"Ja iz Splita putujem čitav dan umorna sam kao pas, ljuta sam gladna sam, žedna sam želim spavat - nema mi autobusa. Ja sad tu moram čekat, Badnjak mi je za dva dana, mama mi radi vani, brat mi je sam kod kuće, znači ja moram apsolutno sve napravit - ja nemam vremena. Znači apsolutno nitko nije kriv i ja sad tu sjedim kao debil!", u jednom dahu kazala je iznervirana Dolores koju su poprilično zasmetale ove blagdanske gužve. 

No Dolores nije jedina. Mi smo i danas naišli na one koje su blagdanske gužve izbacile iz takta. "Ne pitajte ništa! Od 6 sati putujemo iz Makarske, prvo je autobus kasnio, sad putujemo za Kutinu, kasnimo, luda sam, živčana sam, umorna sam i to je to.", kaže nam Nikolina iz Bjelovara. 

"Ja sam rezervirao za sina kartu da putuje za Frankfurt. S obzirom da je bolestan, ima temperaturu, ja sam došao vratit kartu i uzeli su mi 40 kuna više!", dodaje još jedan razočaran putnik. 

Nervozni, izgleda, nisu samo šoferi. "Nama kako bude! Bit će nam dobro!", optimistično govori vozač Nenad. Teško da će dobro biti onima koji su blagdanski šoping ostavili za posljednji tren. "Uvijek ima stresa, uvijek ima nervoze, uvijek ima posla, nikad se ništa ne stigne! Onda malo društvo i uvijek sve u zadnji čas. Tako je to kod nas Hrvata!", smatra Jasminko iz Zagreba. 

Sve ovo često za posljedicu ima da se božićni blagdani pretvore u dodatni stres, umjesto u odmor s obitelji. Zato poslušajte savjet struke. "Nađite vremena za sebe, a onda kada ste sebe našli, kada ste se veselili sa sobom - dajte sebe veseloga svojoj rodbini i okolini", poručuje psihijatar Vladimir Gruden. Tako će i Božić biti veseliji.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene