Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdanska groznica

Hrvati će i ove godine isprazniti novčanike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagdanska euforija sve je polako obuzela, a uz to ide i pojačana potrošnja. Unatoč krizi, građani se ne odriču kupnje poklona, ali i namirnica za blagdanski stol.

Veselo ukrašeni izlozi, ali i sniženja mame kupce sa svih strana. Blagdanska groznica i ove godine građane nije zaobišla. Unatoč krizi, za poklone ispod bora koja kuna će se izdvojiti.

Pročitajte i ovo Sukob na Crvenom moru crno nam se piše Stižu ozbiljna upozorenja na opasnost od nove svjetske krize: "Posljedice bi mogle biti katastrofalne" Velika potrošnja (Foto: Guliver/Thinkstock) Blagdani i novac U prosincu smo potrošili milijardu kuna više nego se predviđalo, zna se i na što smo ''najslabiji''

>> Čega ćete se morati odreći za ove blagdane?

Pokloni će možda biti skromniji, no blagdanski stol ne. Prema procjenama Hrvatske gospodarske komore, Hrvati će i ove godine isprazniti svoje novčanike. 'Mjesec prosinac je po prometu i potrošnji najjači mjesec u godini i da će se i prosinačka potrošnja kretati oko 11 milijardi kuna, kao i prethodne godine', kaže Milica Rakuša Martulaš, direktorica sektora trgovine HGK.

Očito je prosinac jedini mjesec kada građani ne misle o minusu na računu. Blagdanska euforija jača je od toga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene