Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blagdan Svih svetih: Vukovarci od jutra na grobljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarska groblja od ranog jutra posjećuje velik broj Vukovaraca koji na današnji blagdan Svih svetih te uoči Dušnog dana, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na grobove odaju počast umrlima te u Domovinskom ratu ubijenim ili poginulim članovima obitelji, rodbine i prijateljima.

Među najposjećenijim vukovarskim grobljima je Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, na kojemu je u proteklih sedam godina postojanja pokopano 810 ubijenih ili poginulih hrvatskih branitelja, ratnih vojnih invalida i članova njihovih obitelji te civila stradalih u jugo-srpskoj agresiji na Vukovar 1991. godine.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Među pokopanim žrtvama na tom groblju 396 je poginulih hrvatskih branitelja, 301 civilna žrtva, 83 umrla hrvatska ratna vojna invalida te 29 članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja.

U počast stradalima u jugo-srpskoj agresiji na Vukovar, podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, vijenac je jutros položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo Grada Vukovara, predvođeno gradonačelnicom Zdenkom Buljan.

Gradsko izaslanstvo vijenac je položilo i svijeće zapalilo i na
mjestu masovne grobnice na Ovčari, iz koje su 1996. godine ekshumirani posmrtni ostatci 200 osoba, ubijenih na tome mjestu 20. studenoga 1991. godine, dva dana nakon srpske okupacije Vukovara.

Počast njihovoj žrtvi paljenjem svijeća od jutros odaju i brojni
građani Vukovara, predstavnici stradalničkih i braniteljskih udruga te članovi obitelji i rodbina ubijenih.

Počast žrtvama agresije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća članovi gradskog izaslanstva odali su i na gradskim grobljima u Sotinu i Lipovači, starom katoličkom groblju, groblju u Novom Vukovaru te novom groblju Dubrava, na kojem je 1998. iz do sada u Europi najveće masovne grobnice nakon 2. Svjetskog rata, ekshumirano 938 žrtava jugo-srpske agresije na Vukovar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene