U najtransparentnijem gradu u Hrvatskoj, Bjelovaru, službenici koja na šalteru naplaćuje komunalnu naknadu palo je na pamet varati građane. Otkrivena je upravo zbog digitalizacije kojom se Bjelovar diči.

Galerija Dario Hrebak (Foto: Dnevnik.hr) Poruka grada Bjelovara (Foto: Dnevnik.hr) +0 Računi na šalteru (Foto: Dnevnik.hr)

Građani Bjelovara platili su komunalnu naknadu, ali gospođi na šalteru, ne gradu Bjelovaru.

Vezani članci Ured, ilustracija (Foto: Getty Images) Igra bez pravila: Godišnje se okrene milijardu kuna, smatra ih se ''lovcima u mutnom'', no ono što rade nije nezakonito Dario Hrebak Nevolje u liberalnoj obitelji: ''Kolegi Puljku prijeti kazna od 50.000 kuna''

"Radi se o tridesetak građana. Ne bih o detaljima jer su nadležne institucije preuzele slučaj, ali radi se o nešto manje od 10.000 kuna", rekao je za Dnevnik Nove TV Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara.

Objasnio je kako su se upravo ti građani pobunili kad su dobili opomenu za ono što su platili.

I sad se dolaze buniti i oni koji su opomenu zaslužili i oni koji nisu, pa je Gradska uprava danas bila pod paljbom građana.

Gospođa 10 godina radi u gradskoj upravi. Rekla je da nije znala da je digitalizacija bjelovarskih službi obuhvatila i njezin odjel. Kazneno i disciplinski službenica će biti sankcionirana.

Gradonačelnik kaže da možda ne bi odmah shvatili o čemu se radi da se građani nisu pobunili, ali kaže da je sustav posložen tako da uočava nepravilnosti.

"Meni je bitno da je poslana snažna poruka, može se pokušati, ali ćete biti uhvaćeni", kaže gradonačelnik.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju