Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nizozemka je 2,1 milijuna eura na lutriji osvojila 1. siječnja 2015. Njezinu bivšem suprugu presuda nije odgovarala, pa je naveo da su on i bivša supruga tijekom tridesetgodišnjeg braka uvijek uplaćivali srećke zajedničkim novcem.


Nizozemku koja je, za trajanja brakorazvodne parnice, na lotu osvojila 2,1 milijuna eura (oko 16 milijuna kuna), ugodno je iznenadila presuda nizozemskog suda po kojoj dobitak ne mora podijeliti s bivšim suprugom koji je otišao s mlađom ženom.

Vezani članci Žrtva obiteljskog nasilja - 2 Mučna ispovijest žrtve obiteljskog nasilja: "Na početku je sve bilo super. Poslije toga je krenulo udaranje, zlostavljanje, pred djetetom, njegovom majkom. Gledao me kao sluškinju..." Nadan Vidošević Sjećate se Nadana Vidoševića i sudske trakavice oko izvlačenja novca iz HGK? Danas je bilo govora o paralelnom sustavu upravljanja: "Zato sam dobila otkaz"

U objašnjenju Amsterdamskog suda stoji da je bračni par naveo popis imovine koju je namjeravao podijeliti u trenutku kada je podnesen zahtjev za razvodom - 20. listopada 2014., a razvod braka je odobren u lipnju 2015.

 Dobro provjerite listiće: Netko je u Hrvatskoj bogatiji za 17,9 milijuna kuna!

Nizozemka je 2,1 milijuna eura na lutriji osvojila 1. siječnja 2015. Njezinu bivšem suprugu presuda nije odgovarala, pa je naveo da su on i bivša supruga tijekom tridesetgodišnjeg braka uvijek uplaćivali srećke zajedničkim novcem za domaćinstvo te da smatra kako bi i dobit trebala biti podijeljena.

Sudac je odgovorio kako ima uvid u činjenicu da je nizozemski par podijelio zajedničke financije najmanje četiri godine ranije, jer je on otišao živjeti s novom partnericom. Njegova tadašnja supruga, istaknuo je sudac, srećku je platila novcem s vlastitoga bankovnog računa, zbog čega dobitak nije zajednički.

Presuda je donesena 23. prosinca, a objavljena u utorak. Sudac je podijelio preostalu imovinu para koja ukupno iznosi manje od 10.000 eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook