Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na dva sata

Bivši radnici Đakovštine blokirali ulaze u tvornicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši radnici Đakovštine završili su dvosatnu blokadu ulaza u tvornicu.

Točno u 10:00 sati 100-tinjak bivših radnika blokiralo je dva ulaza u tvornicu u kojoj su godinama radili, a u kojoj se danas nalazi đakovački pogon osječke tvrtke 'Žito'. Blokada prolazi mirno i dostojanstveno.

Pročitajte i ovo Prosvjed sindikata Ususret Prazniku rada Hrvati ocijenili rad sindikata: Pogledajte rezultate ankete Sindikati polozili vijenac za radnike Apelirali na vladajuće Sindikati uoči Praznika rada: "Hrvatska više ne smije biti zemlja jeftine radne snage"

Temperatura u Đakovu spustila se ispod ništice, a velik broj bivših radnika očajan je jer nema čime platiti grijanje. Ovisni su u pomoći susjeda i dobrih ljudi. Osjećaju se izdano i napušteno i ne vide izlaz iz svoje teške situacije.

U znak potpore bivšim radnicima Đakovštine hrvatski maratonac Tadija Opačak otrčao je krug po Đakovu. Iako je temperatura bila vrlo niska, to nije smetalo Tadiji da se skine samo kratke hlače i počne trčati. Bivši radnici dobivaju i potporu brojih građana koji u znak odobravanja njihove akcije prolazeći automobilom kraj blokade ulaza tvornice, potrube.

Ukoliko sakupe novac za prijevoz, bivši radnici Đakovštine u četvrtak će se zaputiti u Zagreb. Još uvijek ne znaju točno gdje će organizirati prosvjed, no pretpostavljaju da će se to dogoditi ispred veleposlanstva jedne od zemalja članice Europske unije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene