Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odlučili prije mjesec dana

Raspad u stranci Dalije Orešković: Petero članova Predsjedništva objasnilo razloge ostavke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raspad u Startu Dalije Orešković! Branka Lukačević-Gregić, Duje Prkut, Nicole Kwiatkowski, Stjepan Perko i Tonći Talaja dali su ostavke u Predsjedništvu Starta, i to u izbornoj noći, a sad su u priopćenju objasnili razloge.

Potpisnici priopćenja poručuju da su ostavke podnijeli prvenstveno zbog nezadovoljstva procesima i odnosima unutar stranke, ali i različita shvaćanja poželjne političke strategije, organizacije kampanje, strategije javnog komuniciranja, izgradnje stranačke infrastrukture, digitalnog stranačkog rada i razvijanja odnosa s drugim političkim akterima.

Odluku donijeli prije mjesec dana

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Tomislav Karamarko Nju posebno pamti Tomislava Karamarka pod prozorom iznenadilo poznato lice: "A nadao sam se dobrom danu"

''Iako smo odluku o ostavci donijeli prije više od mjesec dana te smo se gotovo potpuno povukli iz kampanje za europske izbore, odlučili smo je podnijeti nakon izbora. Na ovaj način smo htjeli zaštiti Start od negativne medijske slike usred prve predizborne kampanje'', poručuju i tvrde da su se u Start uključili čista srca, sa svojim znanjima, poštenjem i energijom, prepoznajući u Startu rješenje za političku tragediju u kojoj se nalazi Republika Hrvatska.

''Startov antikorupcijski program za oporavak našeg društva i države trebao je postati žarišna točka širokog progresivnog društvenog pokreta koji kroz uključenje društvenih, političkih i civilnih aktera provodi mobilizaciju građana, sve s ciljem pokretanja dubinskih promjena koje bi iznova izgradile i osnažile državne institucije i učinile ih neovisnima, stavljajući u njihov primarni fokus ljudska prava, dostojanstvo i potrebe naših građana'', priopćili su bivši članovi predsjedništva.

Ocjena da Start ne razvija kapacitete za preuzimanje zahtjevne, odgovorne i teške uloge bila je odlučujuća pri donošenju odluke o istupanju iz Predsjedništva i članstva.

Okidač izjave o Bleiburgu?

''Stranci antikorupcije, razvoja i transparentnosti te svima koji će u okviru nje nastaviti djelovati želimo umješnost, promišljenost, uspjeh i sreću u daljnjem političkom radu'', stoji u pripoćenju bivših članova Predsjedništva i stranke Start.

Kako doznaje Telegram, pravi lom u stranci nastao je nakon gostovanja Orešković na televiziji N1 gdje je govoreći o Bleiburgu, rekla da i ona oplakuje žrtve. “Mislim da bi misa trebala proći dostojanstveno i da svi oni koji oplakuju žrtve, a oplakujem ih i ja, moraju onemogućiti reviziju povijesti i fašističke simbole koje smo imali tamo prilike vidjeti”, poručila je šefica Starta. Nakon te izjave je jedan od članova vodstva stranke na sastanku predsjedništva pitao: “Ima li ovdje uopće antifašista?

Aktualno U politici vrijedite onoliko koliko glasova dobijete u mjestu u kojem živite. Pogledajte tko se nema čime hvaliti EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Hrvatska U politici vrijedite onoliko koliko glasova dobijete u mjestu u kojem živite. Pogledajte tko se nema čime hvaliti 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene