Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se je li preživio

Aljaska: U padu aviona poginuo senator, preživio bivši čelnik NASA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki senator Ted Stevens, republikanac s najduljim stažem u gornjem domu, poginuo je u padu manjeg zrakoplova u kojem je bilo pet osoba, a među tri preživjele je direktor EADS-a Sean O'Keefe, bivši čelnik NASA-e, javili su u utorak američki mediji.

CNN je prenio kako je potvrđeno da Stevens nije među preživjelima u nesreći zrakoplova koji se srušio kasno u ponedjeljak navečer. 'Lokalne vlasti javljaju da ima preživjelih, u tijeku je akcija spašavanja', rekao je Guy Kicks, glasnogovornik tvrtke EADS North America ne navodeći pojedinosti nesreće. Među preživjelima su Sean O'Keefe, izvršni direktor EADS-a, druge u svijetu najveće zrakoplovne korporacije, te njegov sin.

Pročitajte i ovo Drvo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Nije mu bilo spasa Smrt u šumi: Stablo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

Zrakoplov DeHavilland DHC-3T, srušio se 16 kilometara od Aleknagika na Aljasci u ponedjeljak navečer po američkom vremenu, a od osam osoba tri su preživjele. Akciju spašavanja isprva je ometalo loše vrijeme. Ted Stevens (84), koji je bio senator s najduljim stažom među republikancima, izgubio je na izborima 2008., nakon optužbi za korupciju, no slučaj je kasnije odbačen zbog proceduralnih razloga. Stevens je 1978. godine preživio zrakoplovnu nesreću u Anchorageu na Aljaski u kojoj mu je poginula prva supruga.

Reuters podsjeća da 54-godišnji O'Keefe aktivno radi na tome da EADS-a pobijedi kompaniju Boeing na natječaju za gradnju nove generacije 179 zrakoplovnih tankera za američku vojsku. Taj posao vrijedan 50 milijardi dolara jedan je od najvećih za Pentagon. O'Keefe, bivši direktor NASA-e, godinama je radio za Stevensa na pitanjima proračunskih izdvajanja za obranu.

Prema izvoru iz Kongresa, skupina je bila na ribolovu u zabačenom dijelu te američke savezne države, a zrakoplov je pao blizu jezera ili u njega. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene