Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivšem direktoru PIK Vrbovca 5 godina zatvora zbog gospodarskog kriminala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik uprave PIK Vrbovca 58-godišnji Slovenac Bojan Bevc nepravomoćno je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici osuđen na pet godina zatvora zbog gospodarskog kriminala kojim je vrbovečku tvrtku oštetio za oko 5,5, milijuna kuna.

Bevc je proglašen krivim za zlouporabe u gospodarskom poslovanju te zloporabu položaja i ovlasti, a osim zatvorske kazne izrečena mu je i sigurnosna mjera petogodišnje zabrane vođenja trgovačkih društava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Produljen mu je pritvor u kojem je od ožujka 2006. kada su ga austrijske vlasti izručile Hrvatskoj, a dužan je platiti i oko 190.000 kuna troškova postupka.

PIK Vrbovcu je dosuđena odšteta od 5,5 milijuna kuna, a ostatak potraživanja PIK će morati pokušati naplatiti građanskom parnicom protiv Bevca.

On je od srpnja 2002. do lipnja 2004. bio predsjednik uprave PIK-a te direktor i zastupnik njujorške tvrtke Adria Menagement s kojom je vrbovečka tvrtka potpisala ugovor o obavljanju menadžerskih poslova.

Osuđen je jer je kao čelni čovjek PIK-a za menadžerske poslove svojoj tvrtki u Americi isplatio 900 tisuća dolara više nego li su iznosila potraživanja.

Proglašen je krivim i jer je protupravno isplatio oko 25 tisuća kuna za troškove putovanja i mobitela osobi koja na to nije imala pravo.

Sud je Bevcu kao otegotno okolnost uzeo to što je PIK-u nanio veliku šteta i to u razdoblju kada je tvrtka bilo u teškom financijskom stanju.

Branitelj nepravomoćno osuđenog Slovenca Čedo Prodanović najavio je žalbu na presudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene