Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivša gradonačelnica Zagreba primila odličje za pomoć djeci Beslana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšoj zagrebačkoj gradonačelnici Vlasti Pavić danas je u Odmaralištu Crvenog križa u Novom Vinodolskom uručeno visoko državno odličje Sjeverne Osetije za pomoć djeci koja su preživjela teroristički napad na školu u gradu Beslanu 2004.

Talačka kriza u Beslanu počela je 1. rujna 2004., a odmah nakon njezina tragičnog završetka, kada se doznalo za 304 žrtve, među kojima je bilo i 189-ero djece, zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić među prvima je u svijetu 3. rujna u ime grada Zagreba ponudila pomoć i rehabilitaciju za djecu koja su bila taoci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ruski Beslan Milan Bandić dobit će ulicu u ruskom gradu obilježenom velikom tragedijom: ''Njegovo će ime biti besmrtno'' Slika nije dostupna hrvatski liječnički zbor Beroš, Capak, Markotić i Grba-Bujević dobili odličja: ''Zaslužili su visoko priznanje za zasluge u sprečavanju širenja zaraze''

I danas je u Novom Vinodolskom na oporavku 55-ero djece iz Beslana, koja još pamte taj tragičan događaj, a ovog ljeta kroz kamp će ih proći 150.

Vlasti Pavić visoko odličje Sjeverne Osetije, južne države u Ruskoj Federaciji, predao je prvi zamjenik opunomoćenog predstavnika Ruske Federacije za Sjevernu Osetiju Aleksandar Bidihov.

Priznanje i zahvalnost za doprinos u provedbi te humanitarne akcije uručeno je i Bogoljubu Lacmanoviću, savjetniku u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Moskvi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene