Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitka za sigurnost

Lančane poruke, milijunske ponude prinčeva i dalekih rođaka: Raste broj računalnih prijevara, pogledajte kako se zaštititi

Navodna brza i laka zarada, veliko nasljeđe, lažne web-stranice i sigurna ulaganja neki su od alata kojima se služe internetski prevaranti. Kako ih prepoznati, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić.

Vishing, phishing i smishing tri su načina krađe identiteta - pozivom, e-poštom i SMS-om. O vrstama internetskih prijevara možete naučiti i na SafetyNet kvizu.

"To je u biti online kviz u kojem primarno osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti mogu provjeriti svoje znanje o sigurnosti na internetu", objasnio je Bartol Deak iz Udruge mladih programera.

Lančane poruke, milijunske ponude raznih prinčeva i dalekih rođaka uvijek su prijevara.

Pročitajte i ovo Kućne solarne elektrane - 3 Win-win situacija Prazne uplatnice za grijanje? I to je moguće: Europska unija daje novac za solarne panele

Pročitajte i ovo Poljoprivreda - 2 Klimatske promjene i poljoprivreda Masline u Slavoniji: "Mislim da će kroz 30 do 50 godina mediteranske kulture ovdje biti uobičajene"

"To su oni klikovi na poveznice koji vas vode u neke veselije dane jer ste dobili neko nasljedstvo koje niste očekivali", kaže Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske.

Kako ih prepoznati, pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene