Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fantastično rješenje

Biste li se vi ovoga dosjetili?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred kamerama Provjerenog ženka orangutana Dokana došla je do fantastičnog rješenja problema koji se na prvi pogled čini nerješiv.

Ana Blažević posjetila je Centar za istraživanja primata u Leipzigu u kojem psiholozi pokušavaju doznati više o inteligenciji majmuna. Svaki dan im postavljaju različite probleme, a psiholozi su ekipi Provjerenog otkrili kako ih orangutani, gorile, čimpanze i bonobo majmuni često fasciniraju svojom domišljatošću i snalažljivošću.

Pročitajte i ovo Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?" Provjereno: Mateo Holjevac - 8 Donosi Provjereno Mateo je ostvario snove: "On tu ne želi stati, pripremamo se za Olimpijske igre"

U Centru za istraživanje boravi 50-ak majmuna, a o njima brine 14 čuvara. Pripremaju im hranu, čiste njihov prostor i smišljaju im razne zanimacije kojima majmuni održavaju svoju urođenu sposobnost traženja hrane u prirodi. Centar je smješten u jednom od najstarijih zooloških vrtova na svijetu, onom u Leipzigu. Otvoren je prije 113 godina i svake godine ga posjeti milijun i pol posjetitelja.

Što je kamera Provjerenog zabilježila iza kulisa ovog zoološkog vrta i koja je ideja ženke orangutana zadivila psihologe, posjetitelje i našu ekipu – doznajte u prilogu OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene