Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Biškupić izrazio sućut obitelji Brankov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar kulture Božo Biškupić poslao je danas brzojav sućuti u povodu smrti glumca Slavka Brankova njegovoj obitelji i njegovu matičnom kazalištu "Gavella".

"Velikani kao što je bio gospodin Slavko Brankov, glumac, redatelj i scenograf odlaze samo fizički, a ostaje njihov glumački prepoznatljiv duh koji će nas podsjećati na uloge kojima je darovao život", ističe se u brzojavu ministra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MORALNA I INTELEKTUALNA VERTIKALA Umrla ugledna znanstvenica i humanistica dr. Olga Carević Milanović u Petrinji Pozvao na čvrstu solidarnost Predsjednik Milanović izrazio sućut obiteljima stradalih u potresu: "Nitko ne smije ostati prepušten sebi, ljudima treba pružiti nadu"

Slavko Brankov od svojeg prvog do posljednjeg glumačkog angažmana bio je vjeran "Gavelli" gdje je ostavio trag kao Čaruga u istoimenoj Kušanovoj drami, Janez u "Kraljevu" M. Krleže, bio je sjajan u Umišljenom bolesniku.

Ostvario je i niz zapaženih televizijskih uloga, a posebno će ga mnogi naraštaji pamtiti kao Crnog Džeka u Smogovcima. Za ulogu Calogiere di Spelta 1992. godine nagrađen je Nagradom Vladimir Nazor, stoji u brzojavu.

"Slavko Brankov bio je i najhistrion, imao je glumačku karizmu koja će u hrvatskom glumištu nakon njegova silaska sa scene sigurno nedostajati", ističe se na kraju brzojava ministra Biškupića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene