Završilo je 57. redovito plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije. Biskupi su novinare izvijestili o zaključcima zasjedanja.

Galerija


Među zaključcima je bila analiza nacionalnog susreta katoličkih obitelji koji je održan u rujnu, proslava 25. obljetnice hrvatskog Caritasa i pohod biskupa ''ad limina'' u Rimu.

Vezani članci Miroslav Škoro Škoro: "U Hrvatskoj je na djelu trgovačka koalicija, a u Vukovaru se provodi politika izjednačavanja krivnje" Ivan Lukić u Dnevniku Nove TV Branitelj Ivan Lukić o suživotu u Vukovaru: "Naravno da je moguć. Kad se pusti djecu u vrtiće, da se druže, da se potuku"

Na upit novinara osvrnuli su se i na subotnji prosvjed u Vukovaru. ''Ako je to miran prosvjed, ne znam onda čemu bi to trebalo plašiti. Ali čujemo, s druge strane, sa strane Vlade, da tu ima nešto drugo, a što je to drugo nama to nije poznato'', rekao je mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup.

''Nestali, da se konačno pristupi žrtvama i pogibeljima, roditeljima koji traže svoje očeve, svoje sinove i tu ih ja podržavam i danju i noću u tome, a ovo drugo ne razumijem'', smatra splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr