Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne boji se sankcija Vatikana

Biskup Košić o kritikama zbog otvorenog pisma Plenkoviću: "Pustite me na miru..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sisački biskup Vlado Košić u današnjoj je propovijedi odgovorio na kritike zbog njegova otvorenog pisma premijeru Andreju Plenkoviću.

Sisački biskup Vlado Košić danas nije bio raspložen za komentar brojnih kritika koje su uslijedile nakon njegova otvorenog pisma premijeru Andreju Plenkoviću u kojem ga kritizira zbog suradnje s HNS-om.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Na pitanje reportera Nove TV Vjekoslava Đaića što ga je tako razljutilo da je reagirao otvorenim pismom Košić je poručio:

"Pročitajte to tamo i komentirajte kako god želite", kazao je Košić.

Na upit boji li se sankcija Vatikana, Košić je poručio:

"Ma kakvi, nemojte pričati gluposti, pustite me na miru. Svako dobro želim, lijepa nedjelja, lijepi blagdan" kazao je Košić koji nije bio raspoložen za pitanja novinara.

Na kritike se osvrnuo u propovijedi

Košić se na pismo koje je podiglo buru u javnosti osvrnuo i u današnjoj propovijedi.

"Pitamo se kuda to smijemo sve doći, gdje je ta granica koja predstavlja našu ovlast i granicu dobivenu od Krista. Nekada se, a čini se i danas, u čitavim gradovima i selima, s pjesmama i molitvama, prolazilo noseći pokaznicu i u njoj kruh života. Jesmo li se mi to uplašili da smijemo predaleko pa obiđemo samo crkvu i u nju se vratimo? Hoćemo li tako reći da mislimo da nije prikladno da se mi kršćani previše miješamo u društveni život našega grada, naše domovine, našega svjetovnog života? Imamo li mi tu neku bojazan koja je ostala još iz doba kada je totalitarni bezbožni sustav zabranjivao Crkvi miješanje u svjetovne stvari? Ili smo podložni medijima i onima u javnom životu koji danas ne vole Crkvu pa na svaki njezin iskaz brige za opće dobro zajednice društva prišivaju nedozvoljeno miješanje u društvena i politička pitanja?", upitao je danas Košić u svojoj propovijedi.

"Na to je pitanje teško odgovoriti, gdje je ta granica, do koje mjere smo svjedoci Krista i njegovih vrijednosti koje smo dužni živjeti i svima svjedočiti. Ipak, ako u dobrom duhu željni pomoći, željni prožeti naše društvo Evanđeljem, ulazimo u svjetovna područja onda to nije samo nama dopušteno, nego naša obveza. Dakako, s blagošću i sviješću služenja", rekao je Košić.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene