Mate Uzinić na blagdan Sveta tri kralja u Dubrovniku je čestitao novom hrvatskom predsjedniku.

Galerija


Dubrovački biskup Mate Uzinić u crkvi Domino u Dubrovniku predvodio je misu na blgadan Sveta tri kralja. U propovijedi, u kojoj je govorio o novim putevima, dotakao se i izbora za predsjednika Hrvatske te je čestitao i Zoranu Milanoviću.

Vezani članci Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović Kako će Milanović stolovati? Evo kakva očekivanja o novoizabranom predsjedniku imaju politički akteri Otvaranje kutija nakon izbora Objavljeni detaljni rezultati predsjedničkih izbora: Pogledajte kako su glasali vaši susjedi

"To želim i za ovu našu Zemlju. Želim joj da se prestane kretati ovim sebičnim putovima koji je iskorištavaju, koji iskorištavaju druge, kako bi doista svijet, zemlja, čovječanstvo konačno mogli krenuti putem Boga koji je u djetetu postao čovjek, da nam pokaže na koji način možemo biti novi ljudi, novi muškarci i žene", naglasaio je Uzinić, a isto je poželio i za Crkvu, a onda jhe nastavio s čestitkama Milanoviću, prenosi Informativna katolička agencija.

"Želim to isto i za našu domovinu. Koristim priliku dok govorim o ovom novom putu za našu domovinu, čestitati našem novom predsjedniku, koji je između ostalog u svom pobjedničkom govoru rekao i ovo: ‘ Ja od danas radim posao i živim posao drukčije od ovoga do sada’. Rekao je da želi krenuti novim putem. Želim doista njemu da ustraje na tom novom putu. Uz tu želju naravno želim da i cijela naša domovina krene novim putem, putem koji će biti put koji nam je pokazao Isus Krist, a to je put mira, ljubavi, zajedništva, služenja, put koji ne stavlja u središte sebe i svoj interes nego se stavlja na raspolaganje i služenje drugima. Naravno da i svakom od nas pojedinačno želim da krenemo tim putem“, kazao je dubrovački biskup te primijeti kako bi bilo iluzorno misliti da je to lako", rekao je Uzinić, prenosi IKA.