Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Privremeni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec na čelo policije dolazi s dužnosti zamjenika bivšeg glavnog ravnatelja Vlade Dominića za kriminalitet koju je obavljao od kraja kolovoza 2012.


Zvonimir Vnučec rođen je 1955. u Karlovcu, a policijsku karijeru započeo je 1977. kao operativac za pozorničko-patrolnu djelatnost u karlovačkoj policiji u kojoj je 1991. postao pomoćnik načelnika, a 1993. načelnik kriminalističke policije.

Vezani članci Policija u šumi, ilustracija Nije mu bilo spasa: Traktorom sletio u odvodni kanal, udario u stablo i betonski stup pa ispao iz kabine Ubojstvo u Mlinovima - 3 Zločin u Mlinovima: Cure detalji slučaja, osumnjičeni je djeci prvo dao koktel lijekova?

U Ministarstvo unutarnjih poslova prešao je 1994. gdje je dvije godine bio kriminalistički službenik za gospodarski kriminalitet, a onda do 2000. načelnik Odjela za potrage i pojačani nadzor.

Nakon 2000. premješten je u karlovačku policiju u kojoj je bio načelnik do 2004. kada je ponovno premješten u MUP, gdje je vodio odsjek kriminalističkih evidencija do 2012. kad ga je nakon provedenog javnog natječaja glavni ravnatelj policije imenovao zamjenikom za kriminalitet.

Vnučec je tada izjavio da se krim policija treba usavršavati i razvijati uz daljnju edukaciju i da je imenovanje provedeno na način da svatko sukladno sposobnostima može ostvariti policijsku karijeru.

Vlada je Zvonimira Vnučeca imenovala ne mjesto privremenog ravnatelja policije.

Željko Prša koji je privremeno preuzeo čelno mjesto u zagrebačkoj policiji, bio je u istoj upravi načelnik odjela za suzbijenaje korupcije i organiziranog kriminala, a nakon toga je premješten na mjesto načelnika Brodsko-posavske policije.

Prša je bio i zapovjednik u policijskoj postaji Zaprešić kada je uhvaćen Mladen Šlogar, kasnije osuđen zbog ubojstva Ivane Hodak. Na mjesto načelnika zagrebačke policije došao je s mjesta voditelj Službe općeg kriminaliteta u Upravi kriminalističke policije Ravnateljstva policije. (Hina)