Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomo Medved je kandidat za ministra branitelja. Donosimo njegovu biografiju.


Brigadni general Tomo Medved rođen je 1968. godine u Slunju.

Vezani članci Potpisivanje sporazuma o provođenju sistematskih pregleda hrvatskih branitelja (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Država nastavlja s besplatnim sistematskim pregledima za branitelje, osigurano više od 20 milijuna kuna Slika nije dostupna Tomo Medved: U kontaktu sam s HDZ-om, očekujem da me premijer pozove na razgovor

Po stručnoj spremi Medved je VSS, završio je poslovnu ekonomiju i financije te govori engleski jezik. U Oružanim snagama RH je od 1991. godine.

Dobitnik je odlikovanja: Red hrvatskog trolista, Red kneza Domagoja s ogrlicom, Red hrvatskog križa, Spomenice Domovinske zahvalnosti za 5 i 10 godina, medalja 'Ljeto'.

Od izobrazbe može se pohvaliti završenom Zapovjedno-stožernom školom „Blago Zadro“ (stožerni časnik), Ratnom školom OS RH „Ban Josip Jelačić“ te izobrazbom u inozemstvu - Defence Language Institute (SAD).

Tijek njegove službe: od zapovjednika voda 1. gardijske brigade Tigrovi (1991.) do načelnika Uprave za personalne poslove GS OSRH (2008.). 2009., ulaskom RH u NATO, promaknut je u čin brigadnog generala, a 2011. umirovljen na vlastiti zahtjev. Predsjednik je Udruge veterana Tigrova te član HDZ-ovog Odbora za branitelje.

Ukoliko ga Sabor potvrdi, Tomo Medved postat će novi ministar branitelja.