Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biografija Tome Medveda

Brigadni general na čelu Ministarstva branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomo Medved je kandidat za ministra branitelja. Donosimo njegovu biografiju.

Brigadni general Tomo Medved rođen je 1968. godine u Slunju.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica i Tomo Medved - 1 Vjeruje u apsolutnu pobjedu Medved za Dnevnik Nove TV: "SDP je nikad slabiji, a kandidatura Milanovića je potez očajnika" Sabor - 4 Desnica nije zabrinuta Brojne reakcije na koaliciju ljevice i centra: "Vidjeli smo koji su im dometi"

Po stručnoj spremi Medved je VSS, završio je poslovnu ekonomiju i financije te govori engleski jezik. U Oružanim snagama RH je od 1991. godine.

Dobitnik je odlikovanja: Red hrvatskog trolista, Red kneza Domagoja s ogrlicom, Red hrvatskog križa, Spomenice Domovinske zahvalnosti za 5 i 10 godina, medalja 'Ljeto'.

Od izobrazbe može se pohvaliti završenom Zapovjedno-stožernom školom „Blago Zadro“ (stožerni časnik), Ratnom školom OS RH „Ban Josip Jelačić“ te izobrazbom u inozemstvu - Defence Language Institute (SAD).

Tijek njegove službe: od zapovjednika voda 1. gardijske brigade Tigrovi (1991.) do načelnika Uprave za personalne poslove GS OSRH (2008.). 2009., ulaskom RH u NATO, promaknut je u čin brigadnog generala, a 2011. umirovljen na vlastiti zahtjev. Predsjednik je Udruge veterana Tigrova te član HDZ-ovog Odbora za branitelje.

Ukoliko ga Sabor potvrdi, Tomo Medved postat će novi ministar branitelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene