Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška akademske zajednice

Od averzije prema politici do iznenađenja na lokalnim izborima: Marijana Puljak svoj je politički život počela borbom za izgradnju osnovne škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak nositeljica je liste koalicije Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus u X. izbornoj jedinici. U svojim političkim počecima imala je averziju prema bavljenju politikom jer je smatrala da je u Hrvatskoj stvoren dojam kako je politika nešto prljavo i kako pristojnom čovjeku tu nije mjesto.

Marijana Puljak na parlamentarnim izborima nosi listu koalicije Stranke s imenom i prezimenom, Fokus i Pametno u X. izbornoj jedinici.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak kandidat stranke pametno Puljak: "Želimo društvo u kojem ćemo prestati s najjeftinijim podjelama. Odgovornost dobrih ljudi je da se ujedine" Koalicija Stranke s Imenom i Prezimenom, Pametno i Fokusa za ukidanje godišnjeg cijepljenja protiv bjesnoće protiv bjesnoće Došli pred Sabor sa psima i najavili: ''Ukinut ćemo besmislenu obvezu godišnjeg cijepljenja kućnih ljubimaca''

Iako je isprva smatrala da je bavljenje politikom u Hrvatskoj nešto prljavo i imala je averziju prema tom poslu, danas je Puljak predsjednica stranke Pametno, gradska vijećnica i potpredsjednica gradskog vijeća te predvodnica oporbe u gradu Splitu.

Politički rad započela uspješnom borbom za izgradnju osnovne škole u svom kvartu, a istim je žarom, energijom i entuzijazmom nastavila borbu za bolje društvo.

Smatra da su u politici vrlo važni principi, od kojih nikada ne treba odustati, već na tim temeljima treba graditi modernu, otvorenu i prosperitetnu Hrvatsku.

Pokrenula izgradnju dječjeg igrališta

Marijana Puljak rođena je 19. kolovoza 1971. u Splitu. Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, gdje je neko vrijeme bila i predsjednica udruge bivših studenata, diplomirala je elektrotehniku, smjer računarstvo.

Politikom se počinje baviti 2010. godine, i to kao predsjednica splitskog Gradskog kotara Žnjan. Na tom je mjestu napravila zapažen uspjeh u promicanju javnog interesa građana. Pokrenula je izgradnju dječjeg igrališta, građevinske dozvole za novu školu, oživjela društveni život u kvartu, a 2013. godine osniva Inicijativu za pametne ljude i pametan grad.

Iznenađenje lokalnih izbora

Na veliko iznenađenje svih, kao nositeljica kandidacijske liste grupe birača, na lokalnim izborima 2015. godine Puljak ulazi u Gradsko vijeće grada Splita uz osvojena četiri vijećnička mjesta.

Iz Inicijative za pametne ljude i pametan grad i velikog uspjeha na lokalnim izborima 2015. godine proizlazi stranka Pametno, osnovana u lipnju te godine.

Isprva gotovo sklapa dogovor s Mostom Bože Petrova za izlazak na parlamentarne izbore u studenom 2015. godine, ali ubrzo odustaje od toga. Tada ističe kako Most nema program za koji bi se Pametno moglo vezati. U konačnici stranka Marijane Puljak samostalno izlazi na izbore.

Podrška akademske zajednice

U početku je imala averziju prema bavljenju politikom jer je smatrala da je u Hrvatskoj stvoren dojam kako je politika nešto prljavo i kako pristojnom čovjeku tu nije mjesto.

Marijana Puljak i njezin tim u radu imaju podršku istaknutih pripadnika akademske zajednice, znanstvenika čiji je rad prepoznat u svijetu, profesora, studenata te vodećih splitskih kreativaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene