Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši dekan agronomije

Davor Romić - biografija novog ministra poljoprivrede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Romić, bivši dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu u dva mandata, novi je ministar poljoprivrede u Vladi mandatara Tihomira Oreškovića.

Davor Romić rođen je 4. siječnja 1958. u Metkoviću. U novu Vladu Tihomira Oreškovića stiže kao nestranačka osoba na mjesto novog ministra poljoprivrede.

Romić je među predstavljenim novim ministrima, a diplomirao je i doktorirao na Agronomskome fakultetu, gdje je obnašao dužnosti prodekana (1999–2001), predstojnika Zavoda (2001–2006), te u dva mandata dekana (2006–2012).

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba SDP šuti Opozicija se sve više međusobno udaljava: "Oni sada samo traže alibi kako da odu sa HDZ-om" Božo Petrov Ograničavanje prava Petrov najavio referendum o manjincima, napao Tomaševića, a DP-u poručio: "Ako nakon ovoga nastave s pregovorima…"



Kao član istraživačkoga tima proveo je šest mjeseci (1985) na međunarodnome projektu Horo-Aleltu u Etiopiji. Završio je poslijediplomsku specijalizaciju u Bariju, Italija (1990–1991), specijalizaciju u Haifi, Izrael (1999), usavršavanje iz područja navodnjavanja na Utah State University, Logan, SAD (2000).

Autor je brojnih znanstvenih radova, te nekoliko knjiga od kojih su neke prihvaćene kao sveučilišni udžbenici.

U obraćanju u MOST-u Božo Petrov ga je predstavio kao čovjeka kojeg akademska zajednica dobro poznaje u resoru poljoprivrede.

'Radit ćemo na rješavanju gorućih problema koji su se pojavili u hrvatskoj poljoprivredi, bit ću glas onih koji žive za i od poljoprivrede i koji joj žele boljitak', rekao je Romić na predstavljanju javnosti u MOST-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene