Davor Romić, bivši dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu u dva mandata, novi je ministar poljoprivrede u Vladi mandatara Tihomira Oreškovića.


Davor Romić rođen je 4. siječnja 1958. u Metkoviću. U novu Vladu Tihomira Oreškovića stiže kao nestranačka osoba na mjesto novog ministra poljoprivrede.

Romić je među predstavljenim novim ministrima, a diplomirao je i doktorirao na Agronomskome fakultetu, gdje je obnašao dužnosti prodekana (1999–2001), predstojnika Zavoda (2001–2006), te u dva mandata dekana (2006–2012).

Vezani članci Božo Petrov i Sabina Tandara Knezović Novi stari šef Mosta o cjepivu, Domovinskom pokretu i lokalnim izborima: "Neće neki Mao Ce Tung donositi odluku o tome kako će se netko ponašati u lokalnoj sredini" Izbori u MOST-u - 5 MOST bira novo vodstvo stranke elektorničkim putem, uveli su i dvije nove funkcijeKao član istraživačkoga tima proveo je šest mjeseci (1985) na međunarodnome projektu Horo-Aleltu u Etiopiji. Završio je poslijediplomsku specijalizaciju u Bariju, Italija (1990–1991), specijalizaciju u Haifi, Izrael (1999), usavršavanje iz područja navodnjavanja na Utah State University, Logan, SAD (2000).

Autor je brojnih znanstvenih radova, te nekoliko knjiga od kojih su neke prihvaćene kao sveučilišni udžbenici.

U obraćanju u MOST-u Božo Petrov ga je predstavio kao čovjeka kojeg akademska zajednica dobro poznaje u resoru poljoprivrede.

'Radit ćemo na rješavanju gorućih problema koji su se pojavili u hrvatskoj poljoprivredi, bit ću glas onih koji žive za i od poljoprivrede i koji joj žele boljitak', rekao je Romić na predstavljanju javnosti u MOST-u.