Davor Romić, bivši dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu u dva mandata, novi je ministar poljoprivrede u Vladi mandatara Tihomira Oreškovića.


Davor Romić rođen je 4. siječnja 1958. u Metkoviću. U novu Vladu Tihomira Oreškovića stiže kao nestranačka osoba na mjesto novog ministra poljoprivrede.

Romić je među predstavljenim novim ministrima, a diplomirao je i doktorirao na Agronomskome fakultetu, gdje je obnašao dužnosti prodekana (1999–2001), predstojnika Zavoda (2001–2006), te u dva mandata dekana (2006–2012).

Vezani članci Nino Raspudić i Marin Miletić Most traži istražno povjerenstvo za rad Stožera: "Dogodilo se ogromno koronaprofiterstvo" Slika nije dostupna Tomislav Panenić – novi ministar gospodarstva koji je uspješno privukao novac iz EU fondovaKao član istraživačkoga tima proveo je šest mjeseci (1985) na međunarodnome projektu Horo-Aleltu u Etiopiji. Završio je poslijediplomsku specijalizaciju u Bariju, Italija (1990–1991), specijalizaciju u Haifi, Izrael (1999), usavršavanje iz područja navodnjavanja na Utah State University, Logan, SAD (2000).

Autor je brojnih znanstvenih radova, te nekoliko knjiga od kojih su neke prihvaćene kao sveučilišni udžbenici.

U obraćanju u MOST-u Božo Petrov ga je predstavio kao čovjeka kojeg akademska zajednica dobro poznaje u resoru poljoprivrede.

'Radit ćemo na rješavanju gorućih problema koji su se pojavili u hrvatskoj poljoprivredi, bit ću glas onih koji žive za i od poljoprivrede i koji joj žele boljitak', rekao je Romić na predstavljanju javnosti u MOST-u.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju