Biljana Borzan i Boris Piližota (Foto: Dnevnik.hr)
Biljana Borzan i Boris Piližota (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Na redovitoj Izbornoj konvenciji osječke Gradske organizacije SDP-a, s nešto više od 61 posto glasova, Boris Piližota je izabran za novog predsjednika Gradske organizacije Socijaldemokratske partije u Osijeku.


Piližota je izabran tajnim glasanjem verificiranih članova Izborne konvencije u konkurenciji još dvaju kandidata – Borisa Ljubojevića i Tomislava Paukovića.

"Prije svega, iskreno se zahvaljujem svim članicama i članovima gradske organizacije SDP-a Osijek što su mi dali uvjerljivu podršku za predsjednika naše gradske organizacije. Unutarstranački izbori prvi su korak na putu jačanja stranke u Osijeku. Otvorit ćemo širom stranačka vrata za sve ljude koji su voljni i spremni uložiti svoje slobodno vrijeme u budućnost naše stranke u našem gradu. Uvjereni smo kako će građani prepoznati djelovanje i rezultate rada naše stranke na sljedećim lokalnim izborima", izjavio je Piližota nakon izborne pobjede.

Dosadašnja predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan zahvalila je članovima na suradnji u proteklih 12 godina, koliko je bila na čelu ove stranke u Osijeku.

"Ako je jedan od kriterija uspješnosti djelovanja neke stranke njezino sudjelovanje u vlasti, onda mogu biti zadovoljna ostavljenim iza sebe. Naime, kada sam prije 12 godina postala predsjednicom stranke, u osječkom Gradskom vijeću SDP je imao dva, a danas ima šest vijećnika. Ktome, SDP danas zajedno s partnerima sudjeluje u kreiranju gradske politike. Uvjerena sam kako će novo vodstvo stranke u Osijeku, u kome je mnoštvo mladih i stručnih ljudi, sljedećih godina još značajnije povećati ugled stranke u gradu", kazala je Borzan.

Za potpredsjednike GO SDP-a Osijek izabani su Ranko Lamza i Davor Vić.

U vrlo složenom preferencijalnom sustavu tajnog glasanja, od 15 istaknutih kandidata izabrano je i šest članova Predsjedništva GO SDP-a Osijek, a od 37 kandidata u Gradski odbor SDP-a Osijek, izabrano je 20 članova.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju