Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Bikeri' otvaraju sezonu 12. travnja tradicionalnom akcijom darivanja krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moto portal 'motori.hr' i Hrvatska udruga za sigurnost motociklista u prometu (HUSMOP) u subotu, 12. travnja, otvaraju moto sezonu tradicionalnom humanitarnom akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u Petrovoj bolnici u sklopu koje će kolona motociklista proći centrom Zagreba, te pozivaju građane da se odazovu akciji.

Cijeli program se provodi uz pomoć Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, terenske jedinice Crvenog križa te brojnih hrvatskih moto klubova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi put u Hrvatskoj Veličanstvena povorka Harley Davidsona Slika nije dostupna Humanitarna akcija Zahvale zagrebačkim srednjoškolcima darivateljima krvi

Akcija će se održati u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, u Petrovoj bolnici od 12,45 do 15 sati.

U sklopu akcije bit će održana i konferencija za novinare na kojoj će se uputiti apel za promociju veće sigurnosti na hrvatskim cestama te za više tolerancije među svim sudionicima u prometu kako bi se sačuvalo čim više ljudskih života tijekom cijele moto sezone jer motoristi stradavaju u iznimno velikom broju.

Tijekom 2007. godine poginulo je 495 osoba, od čega 116 motociklista/mopedista, a ove godine - iako se može reći da sezona formalno nije ni počela zbog produžene zime - već je poginulo 18 poginulih motociklista, upozoravaju 'bikeri'.

Stoga pozivaju što veći broj građana kojima je u interesu prometna preventiva i smanjenje broja stradalih u prometu da se odazovu akciju kako bi se prikupilo čim više doza krvi svih krvnih grupa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene