Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu pritvor

BiH: Uhićen policajac Hrvat zbog ometanja istrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici bosanskohercegovačke državne policijde SIPA-e uhitili su u Kupresu djelatnog policajca Stipu Žulja zbog prijetnja svjedocima u istrazi koja se vodi protiv njega o ratnim zločinima protiv zarobljenih Srba 1994., priopćilo je u utorak bosanskohercetovačko državno odvjetništvo.

Uhidbeni nalog izdan je jer je odvjetništvo otkrilo da osumnjičenik prijeti i zastrašuje svjedoke u predmetu i na taj način ometa istragu. Odvjetništvo smatra kako postoji opasnost od bijega osumnjičenog Žulja koji uz bosanskohercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Stipe Žulj je osumnjičen da je kao pripadnik specijalne policije MUP-a Hrvatske Republike Herceg-Bosne, livanjske Policijske uprave, u studenom 1994. počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika. Nakon uhićenja Žulj je predan državnom odvjetniku koji će ga saslušati i odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene