Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici bosanskohercegovačke državne policijde SIPA-e uhitili su u Kupresu djelatnog policajca Stipu Žulja zbog prijetnja svjedocima u istrazi koja se vodi protiv njega o ratnim zločinima protiv zarobljenih Srba 1994., priopćilo je u utorak bosanskohercetovačko državno odvjetništvo.


Uhidbeni nalog izdan je jer je odvjetništvo otkrilo da osumnjičenik prijeti i zastrašuje svjedoke u predmetu i na taj način ometa istragu. Odvjetništvo smatra kako postoji opasnost od bijega osumnjičenog Žulja koji uz bosanskohercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo.

Vezani članci Valentin Inzko (Foto: Pixell) Inzko poručuje: "Meni je savjest čista. Dobar domaći zakon bi bio najbolje rješenje, ali do toga nije došlo" Provjed u povodu četvrte godišnjice smrti Dženana Memića Oslobodili dvojicu optuženih za smrt Dženana Memića, njegova sestra prozvala tužiteljicu: "Mora biti uhićena"

Stipe Žulj je osumnjičen da je kao pripadnik specijalne policije MUP-a Hrvatske Republike Herceg-Bosne, livanjske Policijske uprave, u studenom 1994. počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika. Nakon uhićenja Žulj je predan državnom odvjetniku koji će ga saslušati i odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora. (Hina)