Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjeni carinski problemi

BiH: Cisterne počele prelaziti granicu, kolone još uvijek na granici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više desetaka cisterni iz BiH napunjenih gorivom, koje su od ponedjeljka bile blokirane u luci Ploče, u posljednjih 24 sata počele su ulaziti u Bosnu i Hercegovinu nakon što su smanjeni problemi s hrvatskim carinskim sustavom i posjedovanjem dodatne dokumentacije, no problem nije do kraja otklonjen, izvijestili su iz Uprave za neizravno oprezivanje (UiNO) BiH.

Po riječima glasnogovornika UiNO-a Ratka Kovačevića, problem zbog kojeg je veći broj cisterni i dalje blokiran u Naftnim terminalima u Pločama još nije u cijelosti riješen, a stanje dodatno otežava to što uvoznici nafte ne posjeduju dokument sigurnosnog provoznog jamstva, nužan nakon ulaska Hrvatske u EU.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

>> 'Čekam 38 sati, umorniji sam no što bih bio da radim'

'U protekla tri dana bilo je problema s carinskim sustavom Republike Hrvatske i činjenicom da obveznici nisu imali sve potrebne dokumente, što je rezultiralo kolonama s hrvatske strane, uključujući i na koridoru kroz Neum', rekao je Kovačević.

S bosanskohercegovačke strane, po njegovim riječima, nije bilo problema s novim režimom uvoza roba pa se nisu stvarale gužve. Dodao je da na ulaz u BiH s hrvatske strane u Gradišci čeka više stotina kamiona, zbog čega se stvorila kolona duga oko 5 kilometara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene