Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više desetaka cisterni iz BiH napunjenih gorivom, koje su od ponedjeljka bile blokirane u luci Ploče, u posljednjih 24 sata počele su ulaziti u Bosnu i Hercegovinu nakon što su smanjeni problemi s hrvatskim carinskim sustavom i posjedovanjem dodatne dokumentacije, no problem nije do kraja otklonjen, izvijestili su iz Uprave za neizravno oprezivanje (UiNO) BiH.


Po riječima glasnogovornika UiNO-a Ratka Kovačevića, problem zbog kojeg je veći broj cisterni i dalje blokiran u Naftnim terminalima u Pločama još nije u cijelosti riješen, a stanje dodatno otežava to što uvoznici nafte ne posjeduju dokument sigurnosnog provoznog jamstva, nužan nakon ulaska Hrvatske u EU.

Vezani članci Dragan Čović (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Čović: "Jedino Hrvati žele BiH, a separatizam i unitarizam vode njezinu nestanku" Neda Ćalić Novi prosvjed na granici, stanovnici odsječeni od svijeta: "To nitko od velikih ljudi ne razumije"

>> 'Čekam 38 sati, umorniji sam no što bih bio da radim'

'U protekla tri dana bilo je problema s carinskim sustavom Republike Hrvatske i činjenicom da obveznici nisu imali sve potrebne dokumente, što je rezultiralo kolonama s hrvatske strane, uključujući i na koridoru kroz Neum', rekao je Kovačević.

S bosanskohercegovačke strane, po njegovim riječima, nije bilo problema s novim režimom uvoza roba pa se nisu stvarale gužve. Dodao je da na ulaz u BiH s hrvatske strane u Gradišci čeka više stotina kamiona, zbog čega se stvorila kolona duga oko 5 kilometara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook