Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski državljanin Darko Ivošević, za kojim je Županijski sud u Rijeci raspisao tjeralicu, uhićen je u Bosni i Hercegovini i bit će izručen hrvatskom pravosuđu, potvrđeno je u ponedjeljak iz Suda BiH.


Granična policija BiH uhitila je Ivoševića 30. siječnja na graničnom prijazu Rača između BiH i Srbije na temelju međunarodne tjeralice što ju je za njim po nalogu županijskog suda u Rijeci izdao zagrebački Interpol. Kako je pojašnjeno iz sjedišta suda BiH, Ivoševiću je određen privremeni pritvor koji može trajati do njegova izručenja Hrvatskoj.

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe" Granični prijelaz Zbog političkih svađa na snazi i dalje ostaju ograničenja za ulazak u BiH

Ivošević je tijekom saslušanja na sudu BiH dao neopozivu suglasnot na izručenje Hrvatskoj pa će se ono obaviti po pojednostavljenom postupku. (Hina)