Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radovi HEP-a u Novom Zagrebu

Bez tople vode: Vodu ćemo grijati u perilici za rublje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Novog Zagreba, potrošači HEP-Toplinarstva od danas do 4. rujna neće imati tople vode zbog rekonstrukcije glavnoga razvodnog šahta u naselju Zapruđe, u Novom Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Puknuo vrelovod Istočni dio Jaruna bez grijanja i tople vode Slika nije dostupna Tijekom noći Novi kvar na cijevima usporio povratak grijanja

HEP-Toplinarstvo navodi da će bez tople vode biti Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko. 'Radimo revitalizaciju magistralnih vrelovoda u Novom Zagrebu, odnosno njegovu treću fazu. Radi se o radovima koji su započeli još 2006. godine i koji će biti dovršeni iduće godine', rekao nam je Robert Krklec, direktor HEP-Toplinarstva i dodao kako su ovogodišnji radovi započeli 1. lipnja.

'Razlog ovih radova česti su kvarovi, pucanja i obustave na toj mreži. Želimo smanjiti gubitke i povećati sigurnost mreže. Sveukupno mijenjamo 16 kilometara cjevovoda na trasi od osam kilometara', istaknuo je Krklec te napomenuo kako je zbog tog čitav Novi Zagreb ostao bez tople vode, jer jednostavno ne postoji alternativni način opskrbe.

Poziv na razumijevanje građana

Na naše pitanje kako će bez tople vode do 15. rujna, do kada su u HEP-u obećali da će radovi završiti, dvije su nam prolaznice iz Novog Zagreba odgovorile kako će se već nekako snaći. 'Grijat ćemo vodu u stroju za pranje rublja na 60 stupnjeva Celzijusa te se onda lijepo okupati u kadi', objasnila nam je jedna od njih. 'To je jako loše za nas žene, koje imamo jajnike i maternicu, i koje se ne možemo kupati u hladnoj vodi, jer moramo još i roditi', nadovezala se u šali druga prolaznica.

U HEP-u, međutim, poručuju kako su svjesni frustracije građana, ali pozivaju i na razumijevanje. 'Znam da su ljudi revoltirani, ali ih isto tako molim za razumijevanje, jer se ovi radovi ipak provode radi njih', poručio je na kraju Krklec. U Zagrebu je na centralizirani toplinski sustav HEP-Toplinarstva spojeno 86.715 potrošača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene