Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavili ih susjedi

Stanari u Dubrovniku doveli bagere i raskopali zelenu površinu kako bi napravili parkiralište?

Unajmili bager i prokopali parkiralište (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Unajmili bager i prokopali parkiralište (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Unajmili bager i prokopali parkiralište (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Unajmili bager i prokopali parkiralište (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Unajmili bager i prokopali parkiralište (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Bez pitanja i dozvola netko je u Dubrovniku prekopao gradsko zemljište kako bi izgradio parkiralište. Posječeni borovi, čempresi i raskopan teren - rezultat je to akcije građana koji su na vlastitu ruku unajmili bager i odlučili napraviti parkiralište. Prijavili su ih susjedi.

"Njih se nekoliko skupilo, koji su to stanari, mi ne znamo. Nitko ne želi ništa reći, uzeli su privatnika da im napravi parking. Tu je bio pikamer, kamioni, bager... Što su sve porušili i iznijeli, mi to ni ne znamo", kaže Dubrovčanin Maro.

Izvođač radova nije imao dozvole

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

Na teren je izišla policija i komunalni redar koji je zaustavio radove jer zemljište je u vlasništvu grada i izvođač radova nije imao nikakve dozvole.

Bager je na terenu proveo tri dana i uspio raskopati cijeli jedan predio, no odvjetnik građana koji su se navodno organizirali kako bi očistili ovo područje za parkirališna mjesta tvrdi kako se ne radi o čišćenju za parkiralište, već o čišćenju kako bi mogla proći vatrogasna vozila i ostale službe.

No građani kažu da je to ionako bio požarni put, a sada je uništena zelena površina. Sve je prijavljeno i ekološkoj udruzi.

"Potkopali su i korijenje borova i čempresa, uništili jednu lijepu mirnu zelenu oazu", kaže Jadranka Šimunović iz udruge Eko-omblići.

Samovolja pojedinaca?

Zemljište je u vlasništvu grada pa se protiv odgovornih osoba pokreću prijave zbog uzurpacije imovine. U Gradu Dubrovniku kažu kako je riječ o samovolji pojedinaca.

"Svi imamo problema s parkingom, ali nikome nije palo na pamet tek tako dovesti bager i kopati", kaže Maro.

Tko su građani koji stoje iza svega, utvrdit će policija, a odvjetnik za kojeg nam je rečeno da ih zastupa nije htio pred kamere.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene